Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Obiježen Dan općine Jasenice

Posted On Utorak, 22 siječnja 2019 09:55

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan općine Jasenice koji se slavi u sklopu obilježavanja vojno-redarstvene akcije Maslenica '93.

U općinskim prostorijama u Maslenici okupili su se brojni uzvanici, a u ime Zadarske županije nazočnima se obratio zamjenik župana Šime Vicković istaknuvši kako je VRO Maslenica, osim vrlo konkretnog oslobađanja dijela okupiranog teritorija, imala i simboličnu vrijednost prvog koraka prema potpunoj slobodi. Vicković je naglasio dobru suradnju Županije sa svim jedinicama lokalne samouprave te naveo aktivnosti na području općine Jasenice u kojima je Zadarska županija dala svoj doprinos.

„Županija pruža potporu kvalitetnim razvojnom projektima, vodeći računa da su oni u skladu s ciljevima definiranim Županijskom razvojnom strategijom te da su realno ostvarivi i održivi. U tom smislu potičemo napore svake JLS da prijavi svoje projekte na pozive za sufinanciranje projekta iz EU fondova. S Općinom Jasenice imamo kvalitetnu suradnju, a vjerujem da će se ona nastaviti i u budućnosti“, poručio je Vicković.

Općinski načelnik Martin Baričević naveo je ključne razvojne projekte na kojima se radi, a nazočne su, između ostalih, pozdravili i Grozdana Perić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora te izaslanik predsjednika Vlade RH Nikola Blažević, zamjenik župana Šibensko-kninske županije.

Proslava Dana općine Jasenice zaključena je dječjim igrokazom u izvedbi KUD-a Velebit te uručenjem posebnog priznanja poznatom zadarskom pjevaču Đaniju Maršanu koji je općini Jasenice ustupio pravo na korištenje svoje pjesme „Velebite, suzo moja“.

Pročitano 2083 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA