Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Predstavnik Zadarske županije sudjelovao na Općem godišnjem sastanku Europske komisije u Bruxellesu

Posted On Petak, 15 lipnja 2018 09:10

 

U organizaciji Europske komisije i Europskog parlamenta, u Bruxellesu se od 4. do 7. lipnja održao Opći godišnji sastanak predstavnika Europe Direct informacijskih centara (EDIC) pod nazivom „Upoznajte, pitajte, raspravite i pridružite se kampanji Europskih izbora 2019.“na kojem je u sklopu projekta EDIC Zadar sudjelovao predstavnik Zadarske županije.

Opći godišnji sastanak započeo je pozdravnim govorima i predstavljanjem predstavnika Glavne uprave za komunikaciju Europske komisije, a u sjedištu Europskog parlamenta pozdravnim se govorom obratio i zamjenik predsjednika Europskog parlamenta Ramón Luis Valcárcel Sisoa te potom i predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (ESGO Luca Jahier.

Puno uspjeha u daljnjem radu poželjeli su i Glavni direktor za komunikaciju Europske komisije Timo Pesonena te predsjednik Europskog odbora regija (CoR) Karl-Heinz Lambertz. Konferencija se nastavila brojnim radionicama paralelnih skupina o strateškim pitanjima i prezentacijama vezanim uz predstavljanje strategije Europskih izbora 2019. - godinu dana unaprijed.

Neke od tema radionica bile su "Pokrenimo građane da ostvare svoje pravo i glasuju“, „Fokusiranje birača u predizbornoj kampanji“, „Ključni elementi kampanje za Europske izbore 2019.“ te mnoge druge.

Predstavnik Zadarske županije sudjelovao je na predavanju u kojem je Mikile Landabaso, direktor za strategijsku i korporacijsku komunikaciju Europske komisije predstavio PUT ZA SIBU. Sibiu je mjesto u Rumunjskoj gdje će se 30. ožujka 2019. godine održati summit o budućnosti Europske unije. Prijedlog o budućnosti EU najavio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker tijekom svog govora u Europskom parlamentu u Strasbourgu 2017 godine. Sastanak u Sibiuu bit će prvi europski summit nakon Bexita te će okupiti 27 članica EU.

Na sastanku je predstavljen plan proračuna za financijsko razdoblje 2021 -2018  u kojem je Stefan Lehner iz DG Financije detaljno opisao prijedlog koji je Komisija uputila prema Vijeću i Parlamentu.

Na Općem godišnjem sastanku Europe Direct Informacijskih centara (EDIC) sudjelovali su brojni predstavnici EDIC-a, kojih je trenutno diljem EU više od 430.

Više infromacija:

EDIC Zadar web

Internetsko savjetovanje o budućnosti Europe

Facebook

 

Pročitano 2711 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA