Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija

Posted On Srijeda, 19 rujna 2018 09:02

 

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija u Murvici. Procijenjena vrijednost radova je 21,5 milijuna kuna, a izvođač će novi centar morati izgraditi u roku od 10 mjeseci. Centar novih tehnologija strateški je projekt Zadarske županije.

Inicijativa za projekt proizašla je od gospodarstvenika, a očekuje se da će realizacija projekta doprinijeti daljnjem razvoju metaloprerađivačke industrije koja ima tradiciju u Zadarskoj županiji. 

Ukupna vrijednost projekta je 38 milijuna kuna, a najvećim dijelom financiran je europskim novcem. Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVACIJE - Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije:

Odobrena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 20 milijuna kuna. Radi se o specijaliziranom poduzetničkom inkubatoru za metaloprerađivačku industriju visokih tehnologija. Projekt je u provedbi. Vi znate da je to jedna od industrija ostvaruje najveći izvoz za našu županiju.

Partneri na projektu su INOVACIJA i Općina Poličnik, a želja je izgraditi svojevrsnu obrazovnu tvornicu koja bi bila potpora  izradi kompleksnih proizvoda u kojem bi se povezali obrazovni, znanstveni i poslovni subjekti Zadarske županije, odnosno Jadranske Hrvatske pa i šire.

Danas tržište karakterizira velika promjenljivost. Stalno se izbacuju novi proizvodi, skraćen je vijek samog proizvoda, dakle konstantno je potrebna edukacija, dakle i oni koji su završili školu, moraju se stalno educirati da bi se moglo imati konkurentan proizvod.  - objašnjava ravanteljica Kevrić 

Centar novih tehnologija gradit će se u gospodarskoj zoni Murvica Jug. Rok za dostavu ponuda je 3.  listopada. U pripremi je inače i izrada natječaja za opremanje Centra.

Pročitano 1584 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA