Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zastupnica Lekaj Prljaskaj u posjetu Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 04 srpnja 2019 11:59

Župan Zadarske županije Božidar Longin ugostio je na radnom sastanku u Domu županije zastupnicu albanske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Erminu Lekaj Prljaskaj.

Župan Longin je zastupnicu Lekaj Prljaskaj upoznao s aktualnim strateškim projektima i razvojnim potencijalima Zadarske županije, posebno istaknuvši značajan porast broja zaposlenih. 

''Premašili smo rekordnu brojku od 60 tisuća zaposlenih, a već dulje vrijeme bilježimo kontinuirani rast od pet posto. Uz značajan rast poduzetništva, naša je županija vodeća na Jadranu u ribarstvu i marikulturi, a sve snažnije napreduje i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda“, kazao je Longin te dodao da Zadarska županija ima velike mogućnosti razvoja, posebno kroz dodatne investicije u prometnu infrastrukturu.

„Posebno je značajan potencijal koje pruža Luka Gaženica kroz razvoj putničkog i teretnog prometa, a dodatan iskorak očekujemo proširenjem kapaciteta Zračne luke Zadar što je projekt koji smo pokrenuli u partnerstvu s Vladom RH“, pohvalio se župan.

Razgovarali su o mogućnostima gospodarske i kulturne suradnje, a na sastanku je istaknut vrlo kvalitetan položaj albanske nacionalne manjine u Zadarskoj županiji.

Zastupnica Lekaj Prljaskaj najavila je kako već neke vrijeme potiče otvaranje brodske veze između Albanije i Hrvatske te da je Zadar iznimno zanimljiva destinacija, pogotovo s obzirom na potencijale koje pruža nova luka u Gaženici.

Pročitano 723 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA