Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Sudionici u projektu „Sigurna turistička sezona“ u Domu Zadarske županije

Posted On Petak, 02 kolovoza 2019 13:39

U petak, 2. kolovoza, župan Božidar Longin i načelnik Policijske uprave Anton Dražina sa suradnicima, u Domu županije primili su u posjet šestoricu stranih policijskih službenika iz NR Kine, Poljske i Mađarske u pratnji hrvatskih policijskih službenika.

Policijski posao tijekom turističke sezone nije jednostavan stoga prisustvo stranih policijskih službenika, u multikulturalnoj sredini kao što je Zadar, olakšava kontakt turistima i stvara osjećaj sigurne sredine. Želim vam ugodan boravak u našem gradu te zajedničkim snagama učinimo policijski posao tijekom ljetne sezone u Zadarskoj županiji što lakšim i manje opsežnim. – rekao je župan Božidar Longin. 

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najvažnijih zadaća hrvatske policije jer turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije. U okviru projekta „Sigurna turistička sezona“, koji je 2006. godine pokrenut upravo iz Zadra, započela je suradnja hrvatske policije s policijama drugih europskih država kroz upućivanje stranih policijskih službenika u Republiku Hrvatsku tijekom turističke sezone. – naveo je načelnik Policijske uprave Zadarske Anton Dražina.

Strani policijski službenici službu izvršavaju u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta sa svojim državljanima, ali i što bolje komunikacije između hrvatske policije i stranih državljana te obrnuto. Cilj neposredne suradnje jest postizanje maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj. U Policijskoj upravi Zadarskoj u projektu sudjeluju policijski službenici iz NR Kine, Poljske i Mađarske.

Od početka provedbe, broj stranih policijskih organizacija koje sudjeluju u projektu kontinuirano se povećavao, a do 2019. godine u projekt „Sigurna turistička sezona“ uključilo se ukupno 19 zemalja odnosno 21 policijska organizacija.

Pročitano 1210 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA