Župan Stipe Zrilić: U svom mandatu nisam popuštao onima koji su vlastite interese stavljali ispred općih

Održana je i posljednja sjednica Skupštine Zadarske županije na kojoj su bez rasprave i jednoglasno usvojene točke dnevnog reda među kojima Programi javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi za 2017. godinu, Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana za 2016. godinu i Odluka o raspodjeli rezultata poslovanja Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2016. godinu te nekoliko odluka o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesija na pomorskom dobru.

Na kraju mandata ovog saziva Skupštine i na kraju svoga mandata,  župan Stipe Zrilić uputio je  zahvalu svima koji su bili dio županijskog sustava i doprinijeli uspjehu županije u ovim, kako je istaknuo,  ne lakim vremenima.
„Moj početak obavljanja dužnosti župana poklapa se sa   nastankom krize, a završava se sa krajem krize i početkom opravka. Kao nositelj izvršne funkcije nastojao sam svoju ulogu ispuniti na najbolji mogući način vodeći se općim interesima, poštujući moralna načela koja prethode i nužna su za razvoj pravila koja nam daju osjećaj pravde i ne popuštajući onima koji su vlastite interese stavljali ispred općih. Nastojao sam  razvijati partnerski pristup i suradnju sa svim dionicima županije i jačati razinu demokracije“, rekao je župan Stipe Zrilić i istaknuo kako je  Županija  danas uređen sustav koji posluje transparentno, zakonito i racionalno te ispunjava zakonom propisane i ugovorom preuzete obveze. Dodao je : „Županija je uspjela uhvatiti razvojni ritam, pripremiti se planski i organizacijski za današnje i buduće vrijeme. Nastojali smo biti socijalno osjetljivi prema ugroženim skupinama, prema onima koje je kriza najviše pogodila, a naravno opet suradnjom i u okviru vlastitih financijskih mogućnosti. Nažalost, nije se dogodila najavljivana fiskalna decentralizacija kako bi županija imala značajnije mogućnosti kreiranja razvoja, ali nisu ni one o ukidanju županija. Nadam se da će županija i dalje imati na prvom mjestu interese svojih građana, a ne pojedinaca i da će političke strukture a mislim na aktivnosti stranaka, voditi računa o općem interesu. U tom smislu sretno svima i hvala na suradnji.“
Na suradnji  je županu, zamjenicima župana i  djelatnicima Zadarske županije, kao i svim vijećnicima zahvalio predsjednik županijske Skupštine Željko Lončar: „Nadam se da smo obećanje koje smo dali na početku ovog mandata svojim radom i opravdali.“, rekao je uz ostalo Lončar  i svima čestitao nadolazeći blagdan Uskrs.

>