Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Otvoren 61 . Međunarodni simpozij ELMAR-2019

Posted On Ponedjeljak, 23 rujna 2019 12:40

U Zadru je u ponedjeljak, 23. rujna 2019. otvoren 61.  Međunarodni simpozij ELMAR-2019, najstarija konferencija u Europi, sponzoriran od strane Hrvatskog društva za elektroniku u marini (ELMAR).

Na svečanom otvaranju sudionike je pozdravio zamjenik župana Šime Mršić koji je između ostalog rekao kako je  izbor baš naše županije sigurno povezan s time što smo znani po svojoj pomorskoj tradiciji. „Pomorci s našeg područja od pamtivijeka tukli su sva svjetska mora i kao izuzetno vrijedni i okretni mornari, ali i kao vješti zapovjednici brodova. Naša Pomorska škola, čiji je Županija osnivač, već 62 godine obrazuje mlade pomorce, i nautičare i strojare. Danas neki od njih imaju priliku i nastaviti studirati na ovdašnjem studiju pomorstva. U svakom slučaju svi oni svjetlaju nam obraz ma na kojoj brodarskoj tvrtki plovili. Značajno je istaknuti i da je sve više žena koje se odlučuju graditi karijeru na brodovima.“, rekao je Šime Mršić.

Naglasio je kako je vrhunsko obrazovanje  sve značajniji čimbenik za uspješan rad na suvremenim brodovima jer su oni opremljeni vrlo sofisticiranom tehnologijom. „Tu činjenicu dugujemo upravo vama, stručnjacima za elektroniku u pomorstvu. Vrijeme sekstanta i zvijezda odavno je iza nas. Danas se „naviga“ drugačije. Rekli bismo mi ovdje u Dalmaciji – „na botun“. Da bi rezultati bili najbolji najvažnija je kvalitetna suradnja teorije i prakse, znanosti i pomoraca na brodovima. I uspjeh ne izostaje.“, nastavio je dalje Mršić dodajući  kako ga veseli da su se svjetski  stručnjaci nastavili okupljati  u Zadru kako bi razmjenjivali iskustva o svojoj zanimljivoj i značajnoj struci.

U ime grada Zadra obratila se zamjenica gradonačelnika Grada Zadra Jagoda Surać, a simpozij je otvorio glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Znanstveni program uključuje razgovore s eminentnim međunarodnim stručnjacima i radove na kojima su sudjelovali. Radovi koje su prihvatila dva nezavisna recenzenta i predstavljeni na simpoziju bit će objavljeni u zborniku simpozija i IEEE Xplore .

Tijekom simpozija bit će organizirano i nekoliko posebnih sesija .

Pročitano 771 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA