Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

OBAVIJEST O PREDUPISU I UPISU DJECE U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

Posted On Ponedjeljak, 18 siječnja 2021 09:42

SREDSTVIMA JAVNOG PRIOPĆAVANJA

OBAVIJEST O PREDUPISU I UPISU DJECE U I. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U    ZADARSKOJ  ŽUPANIJI  ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

 

Zadarska županija, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave, obavještava roditelje (skrbnike) da će se predupis djece u prvi (I.) razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022. obaviti u pripadajućoj (najbližoj) osnovnoj školi prema mjestu prebivališta/boravišta u vremenu od 1. veljače do 5. veljače 2021. godine.

U prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2021. na području Zadarske županije upisuju se djeca koja do 01. travnja 2021. godine imaju navršenih šest godina života, kao i djeca kojoj je prošle školske godine odgođen upis u osnovnu školu ili su privremeno oslobođena od školovanja ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Iznimno:

  1. prijevremeni upis, roditelj/skrbnik, može zatražiti za dijete koje nije školski obveznik, a od 01. travnja 2021. do kraja tekuće godine navršiti će šest godina života. Zahtjev,na Obrascu 6, za uvrštavanje djeteta u popis školskih obveznika za prijevremeni upis može se podnijeti najkasnije do 31. ožujka 2021. godine. Osim zahtjeva, preslika osobne iskaznice roditelja /skrbnika ili potvrdu o promjeni mjesta prebivališta/boravišta obvezno se dostavlja i mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.
  1. privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca s težim oštećenjem zdravlja ili višestrukim teškoćama) roditelj/skrbnik podnosi zahtjev, na Obrascu 6., uz medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta te nalaz, odnosno mišljene jedinstvenog tijela vještačenja.

 

Zahtjevi se nalaze na web stranicama Zadarske županije, pod obrascima Upravnog odjela za povjerene poslove državne uprave, a ispunjen se  dostavlja na adresu: Zadarska županija, Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave, Odsjek za društvene djelatnosti, Josipa Jurja Strossmayera 20, Zadar.

Nakon podnošenja zahtjeva za dijete, roditelj/skrbnik obavezno se treba javiti školi radi obavijesti o terminima testa zrelosti i sistematskog liječničkog pregleda.

Ako se dijete upisuje u osnovnu školu izvan svog upisnog područja, a postupak utvrđivanja psihofizičke sposobnosti je obavljen u školi prema upisnom području, osnovna škola koju će dijete pohađati pisanim putem će zatražiti mišljenje o psihofizičkoj spremnosti djeteta za upis u prvi razred škole.

 

Upisi u I. razrede osnovnih škola Zadarske županije obavit će se u vremenu koje svaka škola sama odredi, a nakon završenog kompletnog postupka psihofizičkog testiranja djece, i to najkasnije do 20. kolovoza 2021. godine. Stoga je potrebno pratiti mrežne stranice pripadajuće osnovne škole za detaljnije informacije o terminima upisa.

 

Potrebna dokumentacija: OIB, preslika domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja), a škola ih može uz suglasnost roditelja sama pribaviti elektronskim putem.

Za sve dodatne informacije roditelj (skrbnik) se može obratiti Zadarskoj županiji, Upravnom odjelu za povjerene poslove državne uprave na kontakt telefon: 023/ 311-258.

                                                                                     

Zadarska županija

Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave

 

Pročitano 863 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA