Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

JAVNA RASPRAVA O PROGRAMU RURALNOG RAZVOJA 2014.-2020.

U ponedjeljak,  25. ožujka 2013. godine, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede RH, u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije održana je javna rasprava i savjetovanje o mogućnostima novog Programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014. - 2020. godine.


Naime, po prvi puta u Hrvatskoj, Program ruralnog razvoja za sedmogodišnje programsko razdoblje ide u javnu raspravu jer  Ministarstvo poljoprivrede treba odabrati prioritetne mjere kao i mogućnosti njihova provođenja, ali  i ubrzanja povlačenja sredstava koje ćemo imati na raspolaganju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EARFD). Program su u ime Ministarstva poljoprivrede predstavili djelatnici Uprave ruralnog razvoja EU i međunarodne suradnje, načelnik Sektora za upravljanje EU programima ruralnog razvoja Tugomir Majdak i voditeljica Odjela za programiranje i koordinaciju u Službi za programiranje Marijana Puljiz.

U raspravi su sudjelovali predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu, Poljoprivredne savjetodavne službe, Hrvatske poljoprivredne agencije, JLS-a, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te ostali sudionici koji su od važnosti u ruralnom području.

Predviđena sredstva iz europskih fondova mogu dobiti sva dosadašnja i novoregistrirana poljoprivredna gospodarstva, a poseban naglasak stavljen je na mlade poljoprivrednike, u dobi ispod 40 godina, koji prvi puta pokreću poljoprivrednu djelatnost. Također po prvi puta mjerama je obuhvaćeno poticanje razvoja šumarstva, a odnosi se i na privatne vlasnike šuma.

Buduću da je Zadarska županija pretežito ruralna, ovaj Program će uvelike utjecati na razvoj ruralnih područja Županije, posebice što će se njime definirati ciljevi, prioriteti i mjere ruralnoga razvoja.

Vaše komentare/prijedloge možete poslati na e-mail Upravnog odjela za poljoprivredu (poljoprivreda@zadarska-zupanija.hr).

http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=263

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA