Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Edukacija i prezentacija županijskih „Welcome“programa za vlasnike obiteljskog smještaja na području otoka Pašmana i Ugljana

Posted On Ponedjeljak, 15 travnja 2019 13:19

U okviru preventivnog projekta “Sigurnost u turizmu Zadarske županije” koji se već šestu godinu za redom, provodi u organizaciji Policijske uprave zadarske, Zadarske županije, Sveučilišta u Zadru te Turističke zajednice Zadarske županije, u četvrtak, 11. travnja 2019. godine u Preku je održana  “Edukacija za vlasnike obiteljskog  smještaja na području Zadarske županije”. Tom prilikom, u dvorani “Dom na žalu”, uz organizacijsku pomoć TZ Preko kao domaćina, okupili su se predstavnici turističkih zajednica i iznajmljivači u privatnom smještaju otoka Ugljana i Pašmana.

Policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika PU Zadarske, Ivana Marić upoznala je nazočne sa statističkim podacima o kaznenim djelima koja se događaju tijekom turističke sezone i ukazala na važnost samozaštitnog ponašanja svakog pojedinca u sprječavanju počinjenja kaznenih djela, osobito imovinskih. Također je pozvala sve građane, osobito djelatnike u turizmu, na suradnju s policijskim službenicima kako bi se maksimalno smanjilo vrijeme od dojave do intervencije u slučajevima počinjenja kaznenih djela.

Kako bi se utjecalo na povećanje razine samozaštitnog ponašanja građana i razine opremljenosti objekata sredstvima tehničke zaštite te smanjio rizik  da ciljane skupine postanu žrtve kaznenih djela, u okviru ovog projekta,  temeljem anketnih upitnika, provodila su se istraživanja, a njegove rezultate predstavio je Tomislav Klarin sa Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. U svom izlaganju istaknuo je važnost sigurnosti kao elementa turističke ponude jer je ona gotovo preduvjet dolaska gosta u određenu destinaciju. Iznoseći podatke iz drugih istraživanja koje je Sveučilište u Zadru provodilo, ukazao je na pozitivne i negativne učinke turizma u Zadarskoj županiji kao turističkoj destinaciji, posebice na one koji su se odnosili na njeno otočno stanovništvo.

U okviru ovog preventivnog projekta županijski Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, u suradnji sa PU zadarskom, tiskao je letke "Siguran odmor“ sa savjetima o samozaštitnom ponašanju na dvanaest jezika koji su uručeni iznajmljivačima i zaposlenicima turističkih zajednica kako bi oni, kao multiplikatori, savjete prenijeli što većem broju građana i turista koji borave u njihovim smještajnim objektima.

Damir Hordov iz Turističke zajednice Zadarske županije upoznao je iznajmljivače s projektom označavanja kvalitete u obiteljskom smještaju brend imena “Welcome” kao i pripadajuće podbrendove “City”, “Rural”, “Family” i “Bike”. Kako je riječ o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja te nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju, pozvao je nazočne iznajmljivače da se uključe u ovaj Klub kvalitete. Marketinškim udruživanjem stvoraju se preduvjeti za jačanje turističke sezone i pozicioniranje Zadarske županije kao prepoznatljive turitičke destinacije.

U nastavku predavanja, Sanja Bubičić iz Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, naglasila je da Zadarska županija vodi osobitu brigu o privatnim iznajmljivačima otočnog i ruralnog  područja te je, prepoznajući potrebu podizanja kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima te podizanja razine pružene usluge, plasirala program kreditiranja uz subvencioniranu kamatnu stopu za odobrene kredite.

Tako za iznajmljivače na otocima (osim Nina i Vira koji su povezani mostom), kao krajnje korisnike, ona iznosi najviše 0,5% godišnje ili 0% godišnje, ovisno odabranoj banci s kojom je Zadarska županija sklopila ugovor o poslovnoj suradnji. Nakon prezentacije Programa kreditiranja obiteljskog smještaja „Welcome“, podjelila je informativne letke sa svim njegovim detaljima do realizacije kredita te pozvala otočne iznajmljivače da se slobodno obrate ovom županijskom Upravnom odjelu za sve dodatne informacije.

One iznajmljivače koji su već dobri domaćini te su uređenjem svojih soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor i pripadaju klubu kvalitete “Welcome”, ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti ponude, Sanja Bubičić pozvala je da se prijave na Javni poziv za dodjelu “Welcome” nagrada za najbolje iznajmljivače. On će biti objavljen u mjesecu listopadu na mrežnoj stranici Zadarske županije, a pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni u sklopu svečane dodjele nagrada tijekom prosinca 2019. godine. Novčane nagrade uz plakete će se dodijeliti uz predstavnike medija čime se, osim prepoznavanja, želi osigurati i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja kao i dodatno poticanje procesa inovacije u turističkoj ponudi te međusobno povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u turističkoj ponudi Zadarske županije.

Namjera je nastaviti s obilaskom i edukacijom privatnih iznajmljivača dislociranih područja Zadarske županije.

Pročitano 1611 puta

Zadnje objave

rujna 27, 2021

Zadarska županija uvećala je kreditni potencijal Programa kreditiranja poduzetništva i obrta za 10 milijuna kuna

Uvažavajući pozitivna iskustva s kreditiranjem poduzetništva i potrebu da se malim i…
US 1 - Župan Longin i gradonačelnik Dukić u Domu Zadarske županije ugostili su predstavnike Veleposlanstva SAD-a u RH
rujna 20, 2021

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, u Domu Zadarske…
kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA