Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U sklopu provedbe projekta HERCULTOUR, u rujanskom broju National Geographica objavljena je reportaža o ruti liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa

Posted On Srijeda, 18 rujna 2019 11:34

FOTO: Stipe Surać

PRIČA IZ ZADARSKE ŽUPANIJE DOBILA „BEST EDIT“ NATIONAL GEOGRAPHICA

„Kada je panker Bero iz Osijeka došao u Benkovac na Vlajternativa festival, nije očekivao susret sa sviračem drevne mišine koji je pohodio Festival bukare. Bilo je to poput glazbenog susreta čovjeka modernog i onog iz liburnijskog doba“, piše u novom broju National Geographica u reportaži naziva „Tragovi prošlosti i drevni okusi“. Ta reportaža na 14 strana govori o ljudima „Na ruti liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa“ s pričama iz Benkovca, Nina i Paga, a proglašena je najboljom u rujnu u konkurenciji svih međunarodnih izdanja National Geographic magazina.

Najznamenitiji američki časopis za znanost, geografiju, povijest i svjetsku kulturu svakog mjeseca interno vrednuje priče objavljene u 42 različita jezična izdanja, a uredništvo u Washingtonu procijenilo je kako je reportaža o kulturnoj ruti – projektu čiji je nositelj Zadarska županija – u mjesecu rujnu zaslužila laskavi Best Edit. National Geographic tiska se u svijetu u više od 6,1 milijuna primjeraka uključujući američko izdanje, a dio je velike medijske obitelji National Geographic Society.

Projekt HERCULTOUR vrijedan je 1.176.467,40 EUR (cca. 8.721.800 HRK) te je odobren za financiranje putem „Standard +” poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020., a s provedbom je započeo 1. siječnja 2018 godine.

Pročitano 700 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA