Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Istri održana završna konferencija projekta Adri.SmArtFish

Posted On Četvrtak, 31 ožujka 2022 10:23

U Peroju, Vodnjan 29. i 30. ožujka 2022. godine održana je završna konferencija projekta “Adri.SmArtFish” u organizaciji projektnog partnera Ministarstva poljoprivrede. Sastanak je bio usmjeren na prezentaciju provedenih aktivnosti radnih paketa i postignutih ciljeva hrvatskih i talijanskih projektnih partnera.

Ispred Zadarske županije, voditeljica odsjeka za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj  Katerina Skelin prezentirala je rezultate s područja županije koji su se najviše odnosili na promociju sektora malog ribarstva, uključivanje ribara kroz promociju, izradu studije evaluacije sektora malog priobalnog ribolova za područje Zadarske županije, nabavu opreme za Zadarsku ribarnicu te postavljanje umjetnog ribljeg grebena. To je prvi umjetni riblji greben u Hrvatskoj, a postavljen je u veljači 2021. godine u Zadarskom kanalu, odnosno na plovnom području u blizini otočića Ošljak. Još jedna bitna projektna aktivnost bila je opremanje i modernizacija ribarnice s obzirom da je Zadar turistički grad, a uz to ima i bogatu ribarsku tradiciju. Ovakvom modernizacijom, ribarnica je postala primamljivija posjetiteljima i kupcima, a nabavom inox stolova s pripadajućim zaštitnim staklom i ledomata s rashladnom komorom podignuti su i higijenski uvjeti na viši nivo.

U sklopu konferencije potpisao se i zajednički Memorandum o suradnji između novoosnovanih Udruga malih priobalnih ribara u Republici Hrvatskoj i Republici Italiji. Sporazum je potpisao predsjednik Udruge Kazimir Bogović iz Malog Lošinja.

Podsjetimo, glavni cilj projekta „Adri.SmArtFish“ je očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj sektora malog ribarstva u cilju održivosti i promicanja resursa, kao i uključivanje ribara i provedba aktivnosti koji bi doprinijeli tom sektoru kroz promociju, edukaciju i nabavu opreme u cilju održivosti. S obzirom na postignuto, potaknuta je rasprava na nastavak projekta s ovakvim i sličnim aktivnostima u sljedećem programskom razdoblju.

Vodeći partner je regija Veneto, a Zadarska županija jedan je od deset projektnih partnera. Voditeljica projekta je Katerina Skelin, koja je i nazočila konferenciji.

Link na službenu stranicu programa Interreg Italija - Hrvatska: https://www.italy-croatia.eu/.

Pročitano 4151 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA