Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Posted On Srijeda, 20 srpnja 2022 20:41

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnika. Ukupno je u Proračunu za 2022. godinu za ovu namjenu osigurano pola milijuna kuna, a pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 25 tisuća kuna.

Korisnici potpora su mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici s manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i posluju na području Zadarske županije te obavljaju djelatnost tijekom cijele godine.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za aktivnosti proizvodnih i uslužnih djelatnosti, od nabave radnih strojeva i opreme, unutrašnjeg uređenja proizvodnog prostora i uslužnog prostora, do kupnje informatičke opreme i izrade internetske stranice.

Uvjeti i način provedbe ovog Programa opisani su u tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije.

„Pozivamo mikro poduzetnike koji zadovoljavaju uvjete Programa da podnesu zahtjev za dodjelu potpore. Ovo je nastavak naših aktivnosti koje poduzimamo s ciljem potpore poduzetnicima u podizanju kvalitete njihovog poslovanja i očuvanja radnih mjesta, a podaci o rekordnoj zaposlenosti potvrđuju da je Zadarska županija bilježi konstantan gospodarski rast“, poručio je župan Božidar Longin.

Uz javni poziv za potpore mikropoduzetnicima, Upravni odjel za gospodarstvo i turizam trenutno ima otvorena dva javna poziva energetske obnove. Riječ je o javnim pozivima za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća i za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju.

„Zadarska županija prepoznala je važnost trenutka jer su energenti znatno poskupjeli pa je, s ciljem potpore građanima u povećanju korištenja obnovljivih izvora energije, raspisala dva javna poziva za koje je osigurano milijun kuna. Prijave se i dalje zaprimaju pa pozivam naše sugrađane koji imaju mogućnost prikupiti potrebnu dokumentaciju da iskoriste ovu priliku i učine svoj dom ekološki učinkovitijim“, istaknuo je Ante Sjauš, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

Pročitano 1355 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA