Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarska županija odobrila sredstva za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Posted On Subota, 01 listopada 2022 12:12

Na Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Zadarske županije za 2022. godinu pristiglo je 29 prijava za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju. U skladu s odredbama javnog poziva Povjerenstvo je utvrdilo da 24 prijave ispunjavaju sve uvjete te će se iz proračuna Zadarske županije odobriti sredstva u ukupnom iznosu od 636.340,12 kuna.

Pozitivno ocijenjeni prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja, maksimalno do 35.000 kuna (s PDV-om) po kućanstvu.

Sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju omogućiti će građanima kraći rok povrata investicije. Uz županijsku potporu od 40 posto (do 35.000 kuna) izgradnja sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima trebala bi se isplatiti već nakon četiri godine.

U Europskoj uniji se proizvodi pet posto energije od Sunca, a u Hrvatskoj samo 0,5 posto. Solarna električna energija ima najveće potencijale od svih obnovljivih izvora. Ekološki je čista, kod proizvodnje i uporabe, a razvijena su i rješenja recikliranja panela. Nakon početne investicije troškovi održavanja solarne elektrane izuzetno su niski. Osim toga, fotonaponski uređaji rade minimalno 20 godina.

Popis korisnika kojima su odobrena sredstva za sufinanciranje može se pronaći na ovoj poveznici.

Pročitano 1458 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA