Po prvi puta na području Zadarske županije trail liga!

Posted On Petak, 09 ožujka 2018 15:25

Na današnjem predstavljanju lige Coastal & Mountain Trails, Danijela Bucić, vlasnica agencije Mountain Traveller Croatia, direktori Turističkih zajednica Pakoštane Danijela Vulin, Sukošan Nikola Milošević te Božava Jure Javoran, i vlasnik Riva Rafting Centra Đuro Župan upoznali su novinare s novim projektom, kakav je po prvi puta pokrenut na području Zadarske županije .

Trail liga u ovom trenutku broji 7 utrka, s ciljem da osigura potrebnu infrastrukturu za trail turizam kao širu društvenu, turističku i ekonomsku korist. Dolaskom i učešćem na utrkama upoznajemo lokacije, prirodne ljepote, organiziranost u izvedbi, dodatnu ponudu i druge kulturne i eno/gastro sadržaje na prostoru na kojem se utrka održava, što je izravan oblik manifestacijskog marketinga.

Svi sudionici lige prepoznali su višestruku korist zajedničkog nastupa, u kojem svaka utrka zadržava svoju teritorijalnu, ambijentalnu, kulturološku i svaku drugu posebnost, a zajednički nude bogat i raznovrstan doživljaj regije.

Upravo je u izradi mrežna stranica cam-trails.com, na kojoj će zainteresirani moći pratiti novosti, pronaći sve potrebne podatke, upute, te poveznice na stranice pojedinih utrka, a preko kojih se učinkovito upoznaju s detaljima i mogu se odmah prijaviti za sudjelovanje.

Primjerice, organizatori su prolazeći staze bilježili GPS trag, koji je dostupan na stranici, s opisom i težinom pojedine staze.

Kalendar Coastal & Mountain Trails lige:

17. 3. 2018. Dugi Otok Trail
31. 3. 2018. DM Blue & Green Trail Pakoštane
28. 4. 2018. Trail Tri Rijeke
19. 5. 2018. Paklenica Trail International
02. 6. 2018. Božava Trail
1. 9. 2018. Vertical Race Absolute Paklenica
22. 9. 2018. Magunja Trail Sukosan

Prva utrka je slijedeći vikend na Dugom otoku, pa je naše slijedeće javljane s terena - liga kreće!

 

Izvor: ezadar.rtl.hr

Pročitano 474 puta
prosinca 04, 2018

Predstavnici Županije u Koloni sjećanja

in Iz medija by Meridies
studenoga 30, 2018

Izgradnja sustava navodnjavanja ključ je razvoja poljoprivrede

in Iz medija by Meridies
Na području Zadarske županije trenutno se provodi nekoliko projekata iz područja poljoprivrede. Ključan preduvjet za uspješnu poljoprivrednu proizvodnju svakako je navodnjavanje. Ove godine je na području Zadarske županije krenula izgradnja dva sustava…
studenoga 27, 2018

Nikomu pravo nastala je u nadljudskim uvjetima - pravo što je nagrađena

in Iz medija by Meridies
ZADAR - Bilo je pravo da Kazalištu lutaka Zadar pripadne barem jedna ali prava nagrada od četiri nominacije Hrvatskog glumišta. Kao i lani kada je dobitnica iz Zadra bila Jasna Ančić koja je posvetila svoju nagradu zaštitnicima Grada Zadar, tako je i glumica…
studenoga 27, 2018

POŽARI U HRVATSKOJ: OBRANA I PREVENCIJA 2019. Nadzornim kamerama upravlja se iz četiri županijska operativna centra – Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika!

in Iz medija by Meridies
Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovao je u ponedjeljak, 26. studenog 2018. u Zagrebu na konferenciji pod nazivom "Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2019.", koja se održala u organizaciji Jutarnjeg lista, uz potporu…
listopada 29, 2018

Od Branimira do Branimira i Škraping predstavljeni u Bologni

in Iz medija by Meridies
Predstavnici Zadarske županije sudjelovali su na 2. konferenciji i studijskom putovanju koje se održalo u Bologni u okviru Zero Waste Blue projekta. Cilj studijskog putovanja bio je prijenos znanja, rezultata i razmjena najbolje prakse putem prezentacija i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA