Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Projektu COOLturizacija 667 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda

Posted On Srijeda, 03 siječnja 2018 14:25

Projektni prijedlog "COOLturizacija – Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti", koji je pripremljen i prijavljen uz tehničku podršku Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE, jedan je od šest projekata odabranih za financiranje u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Umjetnost i kultura za mlade".

Nositelj projekta je Zadarska županija, a projektni partneri su Kazalište lutaka Zadar i Narodni muzej Zadar. Projekt se u stopostotnom omjeru financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.''

Ugovor vrijedan 667.135,50 kuna s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek i upraviteljicom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetanom Plavša-Matić potpisao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić.

- Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 12 mjeseci, a glavne aktivnosti odnose se na osmišljavanje i provedbu kazališnog i likovnog projekta unutar kojih će mladi izraditi i izvesti vlastitu kazališnu predstavu te će osmisliti i kreirati umjetnička djela – istaknuo je pročelnik Šimunić.

Projektom će se poboljšati pristup mladih kulturno umjetničkim sadržajima u geografski izoliranim i slabije razvijenim područjima Zadarske županije. Kroz edukacije i praktični rad, mladi će steći znanja i razviti određene vještine u području kulture i umjetnosti, što će doprinijeti njihovoj kreativnosti i boljoj socijalnoj uključenosti. Ciljne skupine projekta čini 20 učenika u dobi od 15 do 18 godina iz Srednje škole Obrovac i 10 njihovih vršnjaka iz Srednje škole Gračac. Zahvaljujući edukativnim i participativnim projektnim aktivnostima učenici će steći određena znanja i vještine, naučit će se kreativno izražavati, ali i razviti svoje afinitete i talente.

 

Pročitano 1440 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA