Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Važno je poticati tjelesnu aktivnost učenika

Posted On Srijeda, 18 travnja 2018 15:20

Državna tajnica za šport Janica Kostelić i predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković predstavili su na Višnjiku program "Zdravstveno usmjerena tjelesna aktivnost učenika (ZUTA)". Cilj projekta je dugoročno stvaranje navika redovitog tjelesnog vježbanja kod učenika. Poražavajuće statistike govore o tome da se Hrvati sve manje kreću i da su sve nezdravija nacija. Prvi korak u promjeni alarmantnog stanja su edukacija i podizanje svijesti o zdravim životnim stilovima i kretanju naših građana, a posebna pažnja usmjerena je i na učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

"Imala sam sreću odrastati u sportskoj obitelji pa je bavljenje sportom bila normalna stvar. Prirodno je za djecu da se kreću i na to ih treba usmjeravati. Možda netko od njih jednog dana bude vrhunski sportaš, ali je najvažnije da oni steknu navike zdravog života. To bi bilo najbolje riješiti kroz školski sustav. Fizička aktivnost ne iziskuje puno vremena, a vrlo je bitna", rekla je Janica Kostelić.

Državna tajnica pohvalila je Zadarsku županiju koja je tijekom ove školske godine napravila veliki iskorak u razvoju školskog sporta te je ova, prva radionica projekta ZUTA i zbog toga održana u Zadru.

Župan Božidar Longin zahvalio je Janici Kostelić za sve što je njezina obitelj učinila na promociji hrvatskog sporta te joj je poklonio monografiju Drage Marića Baština zadarskog sporta.

"Svi smo ovdje zbog djece koju moramo naučiti zdravom životu. Zadarska županija je početkom školske godine pokrenula natjecanja u školskim sportovima, prvo u košarci i odbojci, a dogodine idemo s ostalim kolektivnim sportovima i pojedinačnim natjecanjima. Podržavamo nastojanja da se među mladima stvara natjecateljski duh, ali i stvara nova baza sportaša. U tu smo svrhu dodatno povećali sredstva u proračunu, jer smatram da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika", poručio je Longin. 

U nizu radionica koje će se u Hrvatskoj održati nakon uvodne u Zadru, predstavit će se projekt ZUTA, odnosno programe i aktivnosti koji će se provoditi s ciljem zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti učenika.

Pročitano 1691 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA