Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Privlaka: Pokrenuti ključni razvojni projekti

Posted On Subota, 16 lipnja 2018 10:02

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković nazočili su obilježavanju Dana Općine Privlaka i blagdana Sv. Vida. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Nikica Begonja, da bi se potom načelnik Gašpar Begonja u prigodnom govoru osvrnuo na sve napravljeno u proteklih godinu dana.

“Ulagali smo u našu djecu - učenike, mlade, studente, u naše vatrogastvo, udruge i sportaše. U protekloj godini investirana su znatna sredstva i u komunalnu infrastrukturu, a pokrenuli smo niz projekata. Imao sam čast potpisati projekt stoljeća 'Aglomeracija Vir-Nin-Privlaka-Vrsi' vrijedan 400 milijuna kuna, koji će uvelike doprinijeti razvoju ovog kraja”, istaknuo je Begonja najavljujući kako je i pokrenut projekt izgradnje hotela, kapaciteta 350 ležajeva prema modelu javno-privatnog partnerstva, čija bi realizacija trebala krenuti do kraja ove godine. Vrijednost projekta je oko 4 milijuna eura.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta, čestitao je Gašparu Begonji i njegovim suradnicima na odličnom poslu koji rade.

“Dobili smo ekipu koja je u godinu dana napravila ogroman napredak. Na tom primjeru vidimo koliko je važno da mještani prepoznaju osobu koja može nešto i napraviti. Čestitam Gašparu Begonji, jer znam da nije lagan posao prepoznati projekte koji su ljudima prioritet i koliko je jako teško ih realizirati. U samo godinu dana vidjeli smo da je on pravi čovjek na pravom mjestu”, kazao je Kalmeta čestitajući mještanima Dan općine.

Župan Zadarske županije Božidar Longin najavio je kako je prije nekoliko dana s Ministarstvom prometa i tvrtkom Plovput dogovoren projekt proširenja i produbljenja plovnog kanala Privlački gaz, koji će otvoriti nove mogućnosti u razvoju nautičkog turizma, a njime se skraćuje plovni put prema Podvelebitskom kanalu za gotovo 12 milja. Procijenjena vrijednost je oko 22 milijuna kuna, a početak radova očekuje se početkom sljedeće godine.

“Često ponavljam kako je naš cilj da Zadarska županija bude županija u koju će se useljavati, a ne iseljavati. Privlaka je mjesto koje ima velik broj iseljenika, posebno u Americi i Australiji, od kojih sam mnoge i osobno upoznao. Želimo te ljude i njihove potomke vratiti u Domovinu, jer svojim znanjem i iskustvom mogu puno toga dobroga donijeti ovom kraju. Naravno, da bi se vratili, moramo im osigurati uvjete. Zbog toga sustavno radimo na tome da svima osiguramo radna mjesta i mogućnost da žive od svog rada. Radimo na velikim projektima koji će dati novi zamah ovom kraju. Želimo ravnomjeran razvoj, da svaki građanin ima jednake uvjete bez obzira u kojem dijelu županije živi”, dodao je Longin.

Pročitano 2224 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA