Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Održan sastanak o pripremi turističke sezone

Posted On Srijeda, 20 lipnja 2018 14:32

Župan Božidar Longin sa svojim zamjenicima i suradnicima te predstavnicima Policijske uprave Zadarske, Županijske lučke uprave, Lučke uprave Zadar, Carinskom upravom u Zadru i Lučkom kapetanijom održao je u srijedu, 20. lipnja 2018. godine radni  sastanak  na temu pripreme turističke sezone.

Posebni naglasak stavljan je na sigurnu turističku sezonu, pomorsko dobro, pomorski te cestovni promet kao i prijevoz bolesnika s otoka na kopno. Jedan od većih problema o kojima posebno treba povesti računa je sigurnost kupača na plažama, odnosno ograđivanje plutačama zone za kupanje, regulacija pomorskog i cestovnog prometa uslijed znatnog povećanja broja ljudi tijekom ljetnih mjeseci, nelegalno korištenje parkirališta za kampere, održavanje reda među taxi službama, usklađivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata kao i održavanje reda za vrijeme trajanja ljetnih feštica u cijeloj županiji.

Župan Longin istaknuo je kako je od iznimne važnosti suradnja svih dionika  te je posebno utvrđen značaj komunalnih službi jedinica lokalnih samouprava koje moraju voditi računa o svemu navedenom. S tim u vezi župan Longin je rekao kako će u skorom vremenu pozvati na sastanak sve načelnike i gradonačelnike priobalnih jedinica lokalnih samouprava, kako bi, zajedno s nadležnim službama na vrijeme pripremili i organizirali  za nadolazeću sezonu koja bi prema sadašnjim pokazateljima trebala dovesti 20 posto više turista nego lani.

Pročitano 2171 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA