Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Od programa u turizmu Zadarska županija ulaže najviše u program Hercultour

Posted On Petak, 17 kolovoza 2018 15:39

Prema podacima iz aplikacije Otvoreni proračun, četiri južne hrvatske županije izravno u gospodarstvo ulažu ukupno 291,3 milijuna kuna. Najveći iznos tog novca, a riječ je o 155,2 milijuna kuna, dolazi iz fondova Europske unije.

Poveznica gospodarstva i turizma je neupitna. Na valu turističkog rasta mnoge su jedinice lokalne i regionalne samouprave izgradile i ostale gospodarske djelatnosti. Naša županija ima sjajne mogućnosti velik dio proizvodnih aktivnosti raditi u službi turizma. Poveznica turizma i gospodarstva u posljednje vrijeme najvidljivija je kod OPG-ova, odnosno sve većeg razvoja poljoprivredne proizvodnje i agroturizma u ruralnim dijelovima županije“, kaže župan Zadarske županije Božidar Longin.

Podaci aplikacije Otvoreni proračun pokazuju da u programe turizma Zadarska županija najviše ulaže u Projekt Hercultour – 5,1 milijun kuna, od čega 4,3 milijuna dolaze iz fondova EU. Projekt uključuje upravljanje i promidžbu kulturnim i turističkim rutama te posjetiteljskim centrima koji nose oznaku HERA - na zadarskom Poluotoku Mali Arsenal, Prolaz cara Augusta i Vrata sv. Krševana, zatim Asserija, Kaštel Benković u Benkovcu, Stari grad Pag i Nin. Projekt se financira iz europskog Programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska 2014-2020, a Zadarska županija je vodeći partner.

Na putovima liburnsko-rimskog nasljeđa nastojimo izraditi planove upravljanja i marketinga. Cilj je promovirati ono što je već učinjeno, ali i dobiti stručni dokument koji će utvrditi kako upravljati s time i kako to dodatno valorizirati“, ističe pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Turistička ponuda i sadržaji sve su veći, a Zadarska županija shvaća i važnost pokretanja ne-turističkog sektora zbog čega se iz proračuna redovno subvencionira malo i srednje poduzetništvo.

 

 

Pročitano 1672 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA