Teniska ljepotica na Višnjiku spremna za polufinale Davis Cupa

Posted On Petak, 07 rujna 2018 15:13

 

Odbrojavaju se dani do početka teniskog spektakla u Zadru - polufinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a, koji će se igrati na novouređenom zemljanom terenu na Višnjiku, od petka 14. do nedjelje 16. rujna.

“Polažemo velike nade u našu reprezentaciju, a ovo će biti događaj koji će Zadar, Zadarsku županiju, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku promovirati kao sportsku i turističku zemlju. Vjerujemo u pobjedu protiv SAD-a s kojima do sada imamo skor 4:0, a nadam se da ćemo nakon Zadra imati i 5:0 te da ćemo ući u finale. Očekujemo maksimalnu podršku s tribina“, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Bit će ovo treći put da Zadar ugošćuje susret Davis Cupa, a u prethodna dva navrata Hrvatska je u Dvorani Krešimira Ćosića svladala Brazil, odnosno Francusku.

“Grad Zadar je izuzetno sretan što ugošćuje dvije tako velike teniske reprezentacije, a to samo govori kako ovdje dišemo sportski, što potvrđuje i podatak da je ovo već treći put kako smo domaćini našoj Davis Cup reprezentaciji. Ovo je prvi put da će se Davis Cup igrati u Zadru na otvorenom, na zemljanom terenu koji će kasnije ostati u sklopu ŠRC Višnjik na usluzi građanima. Grad Zadar uložit će još i dodatne napore da se napravi još šest pomoćnih terena, a ako Bog da i više“, naglasio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Župan Zadarske županije Božidar Longin iskazao je zadovoljstvo montažnim kompleksom koji će moći primiti čak osam tisuća gledatelja te je uvjeren u nastavak pobjedničke tradicije naše reprezentacije u Zadru.

“Sretan sam što se ovo događa u našem gradu i županiji. Zadar je bio do sada domaćin velikih sportskih događaja, no ovaj koji nam dolazi zasigurno jedan od najvećih od postojanja naše županije i to me čini posebno ponosnim, kao i sam pogled na ovaj prekrasan stadion koji je najveći i najljepši u Hrvatskoj. Zahvalio bih se i Vladi RH što je prepoznala da grad Zadar zaista može biti domaćin ovako velikog svjetskog događaja. Očekujemo pune tribine i naravno da sam optimist. Idemo u finale“, poručio je Longin.

Za Hrvatsku će igrati Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Franko Škugor i povratnik Mate Pavić, dok su u sastavu američke reprezentacije Steve Johnson, Sam Querrey, Frances Tiafoe te Jack Sock i Mike Bryan, koji na Višnjik stižu s naslovom pobjednika US Opena u konkurenciji parova.

 

Pročitano 43 puta
rujna 21, 2018

Radovi na drugoj fazi Baštice: Do 2020. godine 160 hektara u sustavu navodnjavanja

Zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić u pratnji pročelnika za poljoprivredu…
rujna 19, 2018

Obilježen Dan općine Sukošan: Kreće izgradnja nove tržnice i vrtića

Prigodnim programom u Sukošanu je proslavljen Dan općine, ujedno i Dan obrane Sukošana i…
rujna 19, 2018

Održana dječja radionica u sklopu Festivala smokava

U sklopu programa Festivala smokava u Gradskoj knjižnici Zadar na dječjem odjelu GKZD…
rujna 19, 2018

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija u Murvici. Procijenjena…
rujna 17, 2018

Stabilan županijski proračun, učenicima deficitarnih zanimanja besplatni prijevoz i udžbenici

Županijski proračun je stabilan, rekao je danas na Kolegiju župana župan Božidar Longin…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA