Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Teniska ljepotica na Višnjiku spremna za polufinale Davis Cupa

Posted On Petak, 07 rujna 2018 15:13

 

Odbrojavaju se dani do početka teniskog spektakla u Zadru - polufinalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i SAD-a, koji će se igrati na novouređenom zemljanom terenu na Višnjiku, od petka 14. do nedjelje 16. rujna.

“Polažemo velike nade u našu reprezentaciju, a ovo će biti događaj koji će Zadar, Zadarsku županiju, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku promovirati kao sportsku i turističku zemlju. Vjerujemo u pobjedu protiv SAD-a s kojima do sada imamo skor 4:0, a nadam se da ćemo nakon Zadra imati i 5:0 te da ćemo ući u finale. Očekujemo maksimalnu podršku s tribina“, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Bit će ovo treći put da Zadar ugošćuje susret Davis Cupa, a u prethodna dva navrata Hrvatska je u Dvorani Krešimira Ćosića svladala Brazil, odnosno Francusku.

“Grad Zadar je izuzetno sretan što ugošćuje dvije tako velike teniske reprezentacije, a to samo govori kako ovdje dišemo sportski, što potvrđuje i podatak da je ovo već treći put kako smo domaćini našoj Davis Cup reprezentaciji. Ovo je prvi put da će se Davis Cup igrati u Zadru na otvorenom, na zemljanom terenu koji će kasnije ostati u sklopu ŠRC Višnjik na usluzi građanima. Grad Zadar uložit će još i dodatne napore da se napravi još šest pomoćnih terena, a ako Bog da i više“, naglasio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Župan Zadarske županije Božidar Longin iskazao je zadovoljstvo montažnim kompleksom koji će moći primiti čak osam tisuća gledatelja te je uvjeren u nastavak pobjedničke tradicije naše reprezentacije u Zadru.

“Sretan sam što se ovo događa u našem gradu i županiji. Zadar je bio do sada domaćin velikih sportskih događaja, no ovaj koji nam dolazi zasigurno jedan od najvećih od postojanja naše županije i to me čini posebno ponosnim, kao i sam pogled na ovaj prekrasan stadion koji je najveći i najljepši u Hrvatskoj. Zahvalio bih se i Vladi RH što je prepoznala da grad Zadar zaista može biti domaćin ovako velikog svjetskog događaja. Očekujemo pune tribine i naravno da sam optimist. Idemo u finale“, poručio je Longin.

Za Hrvatsku će igrati Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Franko Škugor i povratnik Mate Pavić, dok su u sastavu američke reprezentacije Steve Johnson, Sam Querrey, Frances Tiafoe te Jack Sock i Mike Bryan, koji na Višnjik stižu s naslovom pobjednika US Opena u konkurenciji parova.

 

Pročitano 1628 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA