Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija

Posted On Srijeda, 19 rujna 2018 09:02

 

Raspisan je natječaj za izgradnju Centra novih tehnologija u Murvici. Procijenjena vrijednost radova je 21,5 milijuna kuna, a izvođač će novi centar morati izgraditi u roku od 10 mjeseci. Centar novih tehnologija strateški je projekt Zadarske županije.

Inicijativa za projekt proizašla je od gospodarstvenika, a očekuje se da će realizacija projekta doprinijeti daljnjem razvoju metaloprerađivačke industrije koja ima tradiciju u Zadarskoj županiji. 

Ukupna vrijednost projekta je 38 milijuna kuna, a najvećim dijelom financiran je europskim novcem. Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVACIJE - Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije:

Odobrena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 20 milijuna kuna. Radi se o specijaliziranom poduzetničkom inkubatoru za metaloprerađivačku industriju visokih tehnologija. Projekt je u provedbi. Vi znate da je to jedna od industrija ostvaruje najveći izvoz za našu županiju.

Partneri na projektu su INOVACIJA i Općina Poličnik, a želja je izgraditi svojevrsnu obrazovnu tvornicu koja bi bila potpora  izradi kompleksnih proizvoda u kojem bi se povezali obrazovni, znanstveni i poslovni subjekti Zadarske županije, odnosno Jadranske Hrvatske pa i šire.

Danas tržište karakterizira velika promjenljivost. Stalno se izbacuju novi proizvodi, skraćen je vijek samog proizvoda, dakle konstantno je potrebna edukacija, dakle i oni koji su završili školu, moraju se stalno educirati da bi se moglo imati konkurentan proizvod.  - objašnjava ravanteljica Kevrić 

Centar novih tehnologija gradit će se u gospodarskoj zoni Murvica Jug. Rok za dostavu ponuda je 3.  listopada. U pripremi je inače i izrada natječaja za opremanje Centra.

Pročitano 1564 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA