Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Potpisan Sporazum o sufinanciranju uređivanja prostora zadarske policije

Posted On Ponedjeljak, 24 rujna 2018 18:10

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je danas sa županom Božidarom Longinom i gradonačelnikom grada Zadra Brankom Dukićem sporazum o sufinanciranju uređenje poslovnog prostora za potrebe PU zadarske.

Naime, u kompleksu bivše vojarne Stjepan Radić nalaze se prazni prostori dodijeljeni MUP-u 2002. godine. S obzirom na činjenicu da je 1. policijska postaja PU zadarske smještena u zgradi Županijskog i Općinskog suda, a zbog čega su sudovi u deficitu poslovnog prostora, postignut je dogovor o preseljenju 1. policijske postaje u zgrade bivše vojarne.

Zadarska županija i Grad Zadar pružaju potporu spomenutom preseljenju te su preuzeli obvezu financijske pomoći uređenju novog sjedišta 1. policijske postaje. Imajući u vidu značaj rada PU zadarske za sigurnost svih građana Zadarske županije te podizanje kvalitete rada sudova, što izravno utječe na kvalitetu pružanja usluga žiteljima Zadarske županije, Zadarska županija će izdvojiti iznos od 600.000,00 kuna, i to u dva jednaka obroka kroz dvije proračunske godine.

 

“U posljednjih godinu dana intenzivno radimo na obnovi prostora Policijskih uprava. Na tome se dugo nije dovoljno radilo”, poručio je ministar Božinović dodajući kako su povoljniji uvjeti za rad policijskih službenika na korist svima. 

“Premještanjem iz stare jezgre efikasnost policije bit će još bolja. I mi u Županiji radimo na selidbi s Poluotoka u vojarnu. Time bi dobili zaokruženu priču s institucijama na jednom mjestu koje bi tada bile i dostupnije građanima” rekao je župan Longin, dok je gradonačelnik Branko Dukić istaknuo važnost sinergije u osiguranju sigurnosti značajne za zadarski turizam. 

 

 

Pročitano 1611 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA