U sklopu Županijskih dana Otvoreni 19. Dani masline

Posted On Utorak, 02 svibnja 2017 10:55

Malom svečanosti u Gradskoj loži i velikim Maslinarskim marendinom u Turisthotelovom Callegru u petak, 28. travnja  počeli su dvodnevni 19. Dani masline, šarolika maslinarsko-uljarska fešta koja godinama privlači sve više maslinara ne samo iz zadarske regije veći iz svih maslinarskih djelova Hrvatske, ali i iz Slovenije i Crne Gore, pa je tako s vremenom prestala biti samo manifestacija Zadarske županije, kako se ranije zvala.

Na službenom otvaranju u prepunoj Gradskoj loži kojem su nazočili uz maslinare i maslinarske stručnjake i predstavnici gradske i županijske vlasti uručene su ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima: maslinarima Marinu Senkiću, Josipu Kolegi, Josipu Pavlici, agronomu i reporteru Marjanu Tomcu te znanstvenici Mirjani Herak Ćustić koja se zahvalila u ime nagrađenih i naglasila kako su resursi Zadarske županije u maslinarstvu ogromni bez obzira što se u zadnjih 20-ak godina puno napravilo u toj grani poljoprivrede. Dane masline otvorio je zamjenik župana Zadarske županije Božidar Longin.

Humanitarna akcija je organizirana uz pomoć zadarske Lige protiv raka, ali i iz srodnih organizacija sa Korčule i iz Dubrovnika. Veselu atmosferu na marendinu stvorili su klapa Zadarski kantuni i KUD Podgorac iz Starigrada.

Poslijepodne, 19. Dani maslina najavljeni su stručnim predavanjima i okruglim stolom na više značajnih tema vezanih uz uzgoj maslina.

Pročitano 49 puta
travnja 03, 2017

U Muzeju grada otvoren Art dizajn

U organizaciji Zadarske županije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Muzeju grada…
ožujka 31, 2017

Predstavljeni Županijski dani 2017

U petak, 31. ožujka 2017. godine predstavljeni su ovogodišnji Županijski dani 2017.…
ožujka 30, 2017

Objavljeno Izvješće o tržištu nekretnina za područje Zadarske županije za 2016. godinu

Temeljem Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina i sporazumom između Grada Zadra i…
ožujka 30, 2017

Obilježen dan Sveučilišta u Zadru

Zadarsko Sveučilište slavi svoj dan - 15. obljetnicu obnove samostalnosti. Svečanoj…