Državni i međunarodni prvaci primili Oskar znanja, među njima i 9 učenika iz Zadarske županije

Posted On Petak, 30 lipnja 2017 10:44

U Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uručeni su Oskari znanja učenicima koji su se na državnim natjecanjima pokazali kao najbolji, kao i učenicima koji su na međunarodnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Među njima je i 9 učenika iz Zadarske županije, državnih prvaka : Lovro Dujić učenik 8. razreda OŠ Stanovi (engleski jezik) čija je mentorica Alis Peričić-Fiala , Mislav Maldini učenik 8. razreda OŠ Šime Budinića s mentoricom Mirjaninom Sorić, Namik Agić učenik 6. razreda OŠ Krune Krstića (matematika) čiji je mentor Emir Agić, Marin Varivoda učenik 2. razreda gimnazije Franje Petrića (matematika) pod mentorstvom Aide Vlainić, Valentino Vukelić učenik 2. razreda i Josip Vucić učenik 3. razreda Strukovne škole Vice Vlatkovića (informatika) s mentorom Džemailom Spahićem te Sandro Torić i Petar Jelić iz gimnazije Vladimira Nazora (povijest, samostalni istraživački rad ) čiji je mentor Igor Artić.Oskara je za osvojeno 2. mjesto- srebrnu medalju na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu primio i višestruko nagrađivan Danijel Paleka čija je mentorica Aida Vlainić iz Gimnazije Franje Petrića.

Uz ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković, nagrade su učenicima uručili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk. Na današnjem Oskaru ukupno su podijeljene 352 nagrade učenicima, od čega 219 nagrada za prva tri mjesta na državnim natjecanjima te 133 nagrade za prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Ovogodišnje skulpture koje su podijeljene nagrađenima izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa“ iz Garešnice. „Velika mi je čast danas biti s vama i na nama je da vaš trud pohvalimo, a uspjeh posebno nagradimo. Ovom nagradom želimo još više potaknuti izvrsnost jer je upravo na vama naša budućnost – sve što uložimo u vas, uložili smo u sretnije i bolje sutra. Svojim uspjesima nam pokazujete da je Hrvatska u sigurnim rukama“, istaknuo je predsjednik Pauk i dodao kako je svim jedinicama lokalne i regionalne samouprave iznimno važno da uključe mlade u rad zajednice. „Vaše mišljenje je važno, zato županije potiču mlade da se uključe u donošenje odluka kroz savjete mladih. Ulaže se u obnovu i izgradnju novih škola, stipendiraju se i deficitarna zanimanja kako bi se mladi vratili u svoju sredinu koja će im imati što za ponuditi. Nadam se da vi nećete zaboraviti odakle potječete“. Dodjeli Oskara znanja za učenike koji su se istaknuli na natjecanjima znanja na državnoj i međunarodnoj razini uslijedit će sutrašnja dodjela Oskara za učenike glazbenih i plesnih škola te studente muzičkih akademija.

O Oskaru znanja:

Oskar znanja najznačajnije je priznanje u obrazovanju kojim se već 13 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori. Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija je i ove godine odlučio na ovaj način podržati vrijedne učenike i potaknuti njihovu izvrsnost. Tako je ove godine Zajednica pomogla održavanje dodjele Oskara znanja sa 62.500 kuna. Uz Zajednicu, svečanu dodjelu Oskara omogućili su Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitano 396 puta
lipnja 18, 2018

Zadarska županija dijeli potpore malom poduzetništvu

Zadarska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove,…
lipnja 18, 2018

U Zadru otvoren Stožer za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sudjelovao je u subotu Zadru na otvaranju…
lipnja 16, 2018

Obilježen Dan Općine Privlaka: Pokrenuti ključni razvojni projekti

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković nazočili su obilježavanju Dana…
lipnja 15, 2018

Održan Work Café na temu zaštite i spašavanja u slučaju potresa i požara u sklopu projekta READINESS

U sklopu redovnih aktivnosti projekta READINESS – Resilience Enhancement of ADrIatic…
lipnja 14, 2018

Zamjenik župana primio nagrađene učenike

U dvorištu Doma Zadarske županije tradicionalno je upriličeno primanje za učenike koji su…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA