Kao i svake godine hodočasnici iz Zadra, sudionici 22. humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“ primljeni su u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vukovaru

Posted On Utorak, 05 prosinca 2017 12:43

Kao i svake godine hodočasnici iz Zadra, sudionici 22. humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“ primljeni su u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vukovaru.

U Palači Srijem, u Vukovaru, sve sudionike ove akcije primio je župan Božo Galić, zajedno sa zamjenikom župana Damirom Barnom, a u Gradu Vukovaru zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček.

Dirnut njihovim dolaskom župan Galić je istaknuo: „Ova humanitarna akcija organizirana po 22. Put, nema toliku financijsku i materijalnu snagu koliko ima snagu ljudskosti i poštivanja grada Vukovara kao grada stradanja i grada heroja. Akcije, kao ova, pokazuju zajedništvo hrvatskoga naroda, a u zajedništvu je i naša budućnost.“

Žitelji Zadra i Zadarske županije još jednom su pokazali veliko srce i ovom akcijom pomažu prije svega obiteljima u Vukovaru koje žive u socijalno teškim uvjetima, a prikupljena pomoć u vidu hrane, higijenskih potrepština i novca predaje se Caritasu Vukovarskog dekanata. Isto tako, Zadarska županija i ove će godine sa 10.000 kuna izravno pomoći Caritasu Vukovarskog dekanata, dok će Grad Zadar osigurati prijevoz humanitarne pomoći, ali i dolazak hodočasnika do Vukovara.

„Prikupili smo pun kamion hrane i higijenskih potrepština. Sjećam se dečka koji je prije dvije godine na štakama nosio male vrećice jer je i on htio pomoći Vukovarcima. Sretna sam što smo i od rukotvorina, koje su izradila djeca zadarskih dječjih vrtića, prikupili 21.500,00 kuna jer znamo da će od tog novca biti plaćeni lijekovi, ogrjev, struja i sve ostalo što je najpotrebnije. Svatko na svoj način čini dobro, a najvažnije je jedinstvo. Kad smo složni možemo puno. Ovime ne činimo dobro samo Vukovaru nego i sebi, a na ovaj način odgajamo i našu djecu. Akcijom također želimo barem malo ublažiti boli i rane koje su još uvijek u srcima Vukovaraca.“ - rekla je časna sestra Melhiora.

Ovime se daje i doprinos u očuvanju vrijednosti Vukovara koji je simbol stradanja u Domovinskom ratu, na način da zadarski hodočasnici organizirano posjete Opću bolnicu Vukovar, Ovčaru, Memorijalno groblje, Franjevački samostan i ostale znamenitosti grada.

Kao i svih dosadašnjih godina suorganizatori su O.Š „Šimuna Kožičića Benje“, koja je bila centar prikupljanja humanitarne pomoći odakle kamion vozi prema Vukovaru. Glavni organizator ove humanitarne akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar, pokrovitelji su Zadarska županija i Grad Zadar, a partneri u akciji OŠ Šimuna Kožičića Benje i srednja Prirodoslovno grafička škola Zadar. Kako doznajemo od časne sestre Melhiore Biošić, počasne predsjednice Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar, ove je godine odaziv naših građana još veći nego lani, a prikupljeno je ukupno 21.500,00 kuna.

Pročitano 243 puta
svibnja 25, 2018

Župan Božo Galić u radnoj posjeti Zadarskoj županiji

Župan Božo Galić u radnoj je posjeti Zadarskoj županiji kojeg je u Domu Zadarske županije…
svibnja 24, 2018

Održana 13. izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja

U Zadru je održana 13. izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja…
svibnja 24, 2018

Longin: Značajan napredak na području poljoprivrede

U prostorijama zadarskog Arsenala održana je manifestacija 'NAŠE DOMAĆE, SADA I UBUDUĆE'…
svibnja 23, 2018

Župan Longin ugostio veleposlanika Priputena: Slovaci investirali 120 milijuna eura u Zadarsku županiju

Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima je ugostio veleposlanika Slovačke…
svibnja 21, 2018

Dan općine Posedarje: Ključ razvoja - infrastruktura i zaštita okoliša

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Posedarje. Uz domaćine,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA