Longin na aktualnom satu: Želimo uštedjeti na troškovima najma prostora

Posted On Utorak, 12 prosinca 2017 12:55
  • Smatram da nije primjereno da Županija na godišnjoj razini plaća velike iznose za najam prostora u kojima su smještene naše ustanove, a istodobno smo svjedoci velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu koje su neiskorištene - poručio je župan Božidar Longin na aktualnom satu 4. sjednice Županijske skupštine odgovarajući na vijećnička pitanja.

Upravo je novi Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom, između ostalog, ustrojen s ciljem rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, dodao je Longin, izvijestivši vijećnike kako je s ministrom državne imovine Goranom Marićem već održao nekoliko sastanaka na temu nekretnina koji su trenutno u vlasništvu RH, poput napuštenih zgrada u bivšoj vojarni Stjepan Radić, a koje Zadarska županija želi koristiti kao urede za županijske ustanove.

  • U četvrtak će ministar Marić Gradu Zadru potpisati vlasništvo jedne od zgrada u spomenutoj vojarni za projekt Centra za mlade, a mi se nadamo da ćemo i mi uskoro dobiti nekretnine kako bismo što prije krenuli u preseljenje određenih ureda i ustanova. Konačni nam je cilj da Županija ima svoje prostore, po mogućnosti na jednoj lokaciji, a da ušteđena sredstva uložimo u razvojne projekte – poručio je župan Longin.

Vijećnike je zanimalo i kako teku radovi na sanaciji na sanaciji Opće bolnice Zadar i nove Poliklinike, kao i najava otvaranja novog dječjeg vrtića u tom kompleksu.

  • Sa svojim suradnicima svakodnevno obilazim Bolnicu i Polikliniku i vjerujem da će do kraja tekuće godine završiti radovi na sanaciji. Očekujem da će useljenje određenih odjela, kao i opreme krenuti već početkom siječnja. Što se tiče novog dječjeg vrtića, iznimno sam ponosan što je ta ideja vrlo dobro prihvaćena. U dogovoru s Gradom Zadrom ćemo opremiti vrtić koji će imati zaseban ulaz u zgradu Poliklinike, a bit će na raspolaganju zaposlenicima zdravstvenih ustanova, ali i svim ostalim stanovnicima – ustvrdio je Longin.

Župan Longin je izvijestio kako je Županijska uprava za ceste Zadarske županije sanirala sve najvažnije prometnice stradale u rujanskoj poplavi, a sada je počela sanacija nerazvrstanih cesta, te poljskih i šumskih putova na kojima rade postrojbe Hrvatske vojske te djelatnici Hrvatskih šuma.

Na upit vijećnice Snježane Jurinić o mogućem otvaranju cjelogodišnje brodske linije između Zadra i Ancone, župan Longin je poručio kako nam je ta veza svakako strateški važna i da će o tome razgovarati u srijedu u Domu županije na tematskom sastanku s predsjednikom uprave Jadrolinije Davidom Soptom i ravnateljicom Agencije za obalni i linijski pomorski promet Paulom Vidović.

 

Pročitano 209 puta
travnja 19, 2018

Županijski dani: Otvoreno četvrto izdanje vrtne izložbe Cvijet Zadra

Prigodnom svečanošću na Forumu otvoreno je četvrto izdanje vrtne izložbe Cvijet Zadra,…
travnja 19, 2018

Posjet izaslanstva Južnomoravske regije

Župan Božidar Longin primio je danas izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke predvođeno…
travnja 18, 2018

Važno je poticati tjelesnu aktivnost učenika

Državna tajnica za šport Janica Kostelić i predsjednik Hrvatskog školskog sportskog…
travnja 17, 2018

Posađeno stablo oleandra

Zamjenik župana Šime Vicković i ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Tomislav Grbin…
travnja 17, 2018

Velik potencijal suradnje s provincijom Hainan

Izaslanstvo Zadarske županije koje je predvodio župan Božidar Longin vratilo se iz…