Longin na aktualnom satu: Želimo uštedjeti na troškovima najma prostora

Posted On Utorak, 12 prosinca 2017 12:55
  • Smatram da nije primjereno da Županija na godišnjoj razini plaća velike iznose za najam prostora u kojima su smještene naše ustanove, a istodobno smo svjedoci velikog broja nekretnina u državnom vlasništvu koje su neiskorištene - poručio je župan Božidar Longin na aktualnom satu 4. sjednice Županijske skupštine odgovarajući na vijećnička pitanja.

Upravo je novi Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom, između ostalog, ustrojen s ciljem rješavanja imovinsko-pravnih pitanja, dodao je Longin, izvijestivši vijećnike kako je s ministrom državne imovine Goranom Marićem već održao nekoliko sastanaka na temu nekretnina koji su trenutno u vlasništvu RH, poput napuštenih zgrada u bivšoj vojarni Stjepan Radić, a koje Zadarska županija želi koristiti kao urede za županijske ustanove.

  • U četvrtak će ministar Marić Gradu Zadru potpisati vlasništvo jedne od zgrada u spomenutoj vojarni za projekt Centra za mlade, a mi se nadamo da ćemo i mi uskoro dobiti nekretnine kako bismo što prije krenuli u preseljenje određenih ureda i ustanova. Konačni nam je cilj da Županija ima svoje prostore, po mogućnosti na jednoj lokaciji, a da ušteđena sredstva uložimo u razvojne projekte – poručio je župan Longin.

Vijećnike je zanimalo i kako teku radovi na sanaciji na sanaciji Opće bolnice Zadar i nove Poliklinike, kao i najava otvaranja novog dječjeg vrtića u tom kompleksu.

  • Sa svojim suradnicima svakodnevno obilazim Bolnicu i Polikliniku i vjerujem da će do kraja tekuće godine završiti radovi na sanaciji. Očekujem da će useljenje određenih odjela, kao i opreme krenuti već početkom siječnja. Što se tiče novog dječjeg vrtića, iznimno sam ponosan što je ta ideja vrlo dobro prihvaćena. U dogovoru s Gradom Zadrom ćemo opremiti vrtić koji će imati zaseban ulaz u zgradu Poliklinike, a bit će na raspolaganju zaposlenicima zdravstvenih ustanova, ali i svim ostalim stanovnicima – ustvrdio je Longin.

Župan Longin je izvijestio kako je Županijska uprava za ceste Zadarske županije sanirala sve najvažnije prometnice stradale u rujanskoj poplavi, a sada je počela sanacija nerazvrstanih cesta, te poljskih i šumskih putova na kojima rade postrojbe Hrvatske vojske te djelatnici Hrvatskih šuma.

Na upit vijećnice Snježane Jurinić o mogućem otvaranju cjelogodišnje brodske linije između Zadra i Ancone, župan Longin je poručio kako nam je ta veza svakako strateški važna i da će o tome razgovarati u srijedu u Domu županije na tematskom sastanku s predsjednikom uprave Jadrolinije Davidom Soptom i ravnateljicom Agencije za obalni i linijski pomorski promet Paulom Vidović.

 

Pročitano 119 puta
siječnja 23, 2018

Svečano obilježena 25. obljetnica VRO Maslenica

Polaganjem vijenaca na središnjem groblju u Zadru i na spomeniku Imotskim sokolovima,…
siječnja 22, 2018

Obrazac za izradu izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom jedinica lokalne samouprave

PREUZIMANJE DOKUMENTA: Obrazac za izradu izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom…
siječnja 22, 2018

Reprezentacije Hrvatske pobjednik memorijalnog turnira Maslenica '93.

Reprezentacija Hrvatske pobjednik je prvog izdanja memorijalnog turnira u sjedećoj…
siječnja 22, 2018

Misa za domovinu u Katedrali

Obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Maslenica 93" nastavljeno je u…
siječnja 19, 2018

25. obljetnica VRO Maslenica: Otvorena izložba učeničkih radova

U Kazalištu lutaka Zadar otvorena je izložba odabranih učeničkih radova na temu VRO…