Župan Longin posjetio područnu školu u Tribnju Krušćici

Posted On Utorak, 04 rujna 2018 08:37

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji resornog pročelnika Ivana Šimunića posjetio je  područnu školu  OŠ Starigrad u Tribnju Krušćici  u kojoj u zadnje tri godine raste broj učenika. Tako je ove godine upisano 3 učenika u 1. razred pa je u školi sada ukupno 9 učenika. Prošle godine bilo ih je 6, pretprošle 3, dok je u školskoj godini 2015/2016 školu pohađalo samo 2 učenika.

Iako je ovdje nekada davno (1966) kada je sagrađena škola bilo više od 90 učenika, 80-ih godina kada se nastava počela odvijati od 1-4 razreda broj učenika je počeo opadati pa je do nedavno u ovoj školi bilo njih samo 2.

„ Danas smo zaista sretni što vas je sve više i što će se trend rasta broja učenika nastaviti i u slijedećim godinama. Naš trajni zadatak je voditi računa o vašim uvjetima školovanja, pa tako i o vašoj školi. Ovogodišnja investicija u rekonstrukciju ovog školskog objekta  iznosi 650.000,00 kuna  s kojom je promijenjena unutarnja i vanjska stolarija, krov i pločnik oko škole.“-rekao je danas župan Longin učenicima u Tribnju Krušćici, njihovim roditeljima, ravnateljici Jadranki Marasović  i nastavnicima iz matične škole u Starigradu koji su danas došli uveličati prvi dan škole u Tribnju Krušćici. Župan je ovom prilikom učenicima i školi podijelio prigodne darove, uglavnom sportsku opremu i knjige za školsku knjižnicu. „Našim prvašićima želim da im od danas počne najbolje razdoblje života kojeg ćete zajedno sa svojim roditeljima pamtiti kao što ga i mi pamtimo. Vama koji krećete u drugi i treći razred da pripazite na prvašiće, pomognete im, i sami budete vrijedni i dobri učenici.“, rekao je župan Longin.

Prigodno, učenici 5. razreda iz matične OŠ iz Starigrada uz vodstvo svoje učiteljice glazbenog Ive Mustać-Klarić izveli su lutkarsku predstavu.

Ravnateljica OŠ Starigrad Jadranka Marasović nakon upućenih toplih riječi dobrodošlice trojici prvašića zahvalila je Zadarskoj županiji koja ulaže veliki napor da bi Starigrad dobio novu školsku zgradu i dvoranu  za koju je već napravljen glavni projekt, te na značajnim financijskim sredstvima koja im omogućavaju kvalitetniji rad. Zahvalila je i  na darovima koji će, kako je rekla,  obogatiti školski sportski život. Roditelje je pozvala na suradnju da ih dobronamjernim kritikama usmjeravaju, ali i da ih pohvale za dobre stvari kako bi im to bio poticaj za daljnji rad. „Neka vam nadahnuće budu i uspjesi naših nogometaša iza kojih stoji trud i rad. A vaša učiteljica neka vam bude prijateljica, ali i savjetnik na putu vašeg odrastanja“- rekla je ravnateljica Marasović.

Izaslanstvo Zadarske županije danas je dočekao i načelnik Općine Starigrad Krste Ramić koji je također prvašićima podijelio prigodne darove te im poželio sretan početak nove školske godine.

Učenici na nastavu od 5. razreda putuju u matičnu školu u Starigrad, a Zadarska županija financira godišnji prijevoz učenika od 5. do 8. razreda od Tribnja Krušćice (i naselja Marija Magdalena, Mandalina, Šibuljina i Ljubotić) u iznosu od 75.000,00 kuna.

Pročitano 346 puta
studenoga 20, 2018

Braniteljske udruge složne oko lokacije izgradnje Spomen područja VRO Maslenica

U utorak, 20. studenog 2018. godine u Domu Zadarske županije održan je prvi radni…
studenoga 18, 2018

Dan sjećanja na žrtve Škabrnje u Domovinskom ratu

Kolonom sjećanja "Korak po korak" i komemorativnim skupom u nedjelju, 18. studenog 2018.,…
studenoga 16, 2018

Znanstveno-stručni skup o nautičkom turizmu kao potencijalu lokalnog razvoja

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA organizira znanstveno-stručni skup o…
studenoga 16, 2018

3. Kongres sportskog turizma: Zadar je primjer sportskog grada

Športski centar Višnjik domaćin je 3. Kongresa sportskog turizma koji će od 15. do 17.…
studenoga 15, 2018

Održan radni sastanak Radne grupe za provedbu Plana navodnjavanja za područje Zadarske županije i projektnog tima

U srijedu, 14. studenog 2018. godine u Smilčiću je održan radni sastanak Radne grupe za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA