Rudolf Dvorski

Zamjenik župana

slika rudolfRudolf Dvorski rođen je u Zadru 1975. godine. U istom gradu  završio je osnovnu i srednju školu te se netom nakon završene srednje škole odlučio okušati u glazbenim vodama nastupajući na prvom Zadarfestu 1993. godine. Nastup na spomenutom festivalu odredio je njegov životni put te se od tada do danas bavi glazbom kao svojom primarnom djelatnosti. Godine 1996. sa svojim bendom odlazi na turneju po Italiji u kojoj nakon zapaženih nastupa i velikog interesa odrađuje još jednu turneju i sljedeće godine. 1998. godine odlazi u Veliku Britaniju na usavršavanje, a vraća se 1999. godine kada počinje skladati pjesme za hrvatske izvođače. U svojoj glazbenoj karijeri kao skladatelj i tekstopisac osvajao je nagrade i priznanja na svim eminentnijim glazbenim festivalima (Melodije Hrvatskog Jadrana, Splitski festival, Zadarfest), a njegove pjesme nerijetko postaju hitovi koje pjevaju neki od najboljih i najpopularnijih hrvatskih izvođača.

Godine 2001. postaje suvlasnikom Millenium music d.o.o., tvrtke koja se bavila diskografijom i trgovinom te u njoj ostaje do 2003. godine. Nakon toga nastavlja skladati brojne pjesme uspješnice u svom privatnom audio studiju u Zadru.

U politiku ulazi 2007. kao član Hrvatske stranke prava, a dvije godine kasnije, zahvaljujući svom istaknutom djelovanju unutar stranke,  postaje i predsjednikom gradske organizacije.
Godine 2011. učlanjuje se u Hrvatsku stranku prava dr. Ante Starčević te ubrzo nakon učlanjenja postaje članom predsjedništva stranke, a već 2012.  postaje i dopredsjednikom  HSP dr. Ante Starčević zahvaljujući odličnim  rezultatima ostvarenima u Zadarskoj županiji.

Na lokalnim izborima 2013. godine izabran je za zamjenika župana, a stranka koju predvodi (HSP AS) postaje drugom političkom snagom u Zadarskoj županiji.

Dugogodišnji je član Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije, ujedno je i aktivan član sportskih udruga.

Govori engleski jezik.

Oženjen je i otac je dvoje djece.