Zadrani i 19. put pomažu najpotrebitijim Vukovarcima

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima primio je sudionike 19. humanitarne akcije „Vukovaru ZaDar“ koji su u dvodnevnom posjetu našoj županiji. Riječ je o tradicionalnoj humanitarnoj akciji u kojoj žitelji Zadra svake godine u predblagdansko vrijeme prikupljaju donaciju za najugroženije stanovnike Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, hranu, higijenske potrepštine i novac.

- Radi se o 19. po redu humanitarnoj akciji za pomoć našim dragim prijateljima i svim ljudima koji su u potrebi u našem gradu heroju - Vukovaru. Akcija traje već toliki broj godina da Zadrani već sve znaju i od srca pomažu koliko mogu, rekla je Eva Zubović predsjednica zadarske Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara (HKUMST). Pojasnila je kako su se u akciju tradicionalno uključila djeca iz vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti te svi ostali koji su željeli pomoći.

Župan Božo Galić zahvalio je na vrijednim darovima Caritasu vukovarskog dekanata. - Već devetnaesti put Zadrani pomažu najugroženijim stanovnicima Vukovara i time pokazuju svoje veliko srce i ljubav prema Vukovaru i našemu kraju i stoga im od srca zahvaljujemo, rekao je župan uručivši gostima prigodne poklone.

Šleper iz Zadra s donacijom stiže tijekom današnjeg dana.

Tijekom boravka u Vukovaru stotinjak sudionika ove humanitarne akcije obići će znamenitosti Vukovara kao i mjesta stradavanja u Domovinskome ratu te se pokloniti žrtvama.

Humanitarnu akciju inicirala je i pokrenula časna sestra Melhiora Biošić, počasna i doživotna predsjednica HKUMST-a.

Izvor: http://hrv.hr

>