Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izdao preporuke za odgađanje manifestacija

Posted On Četvrtak, 05 ožujka 2020 13:59

Slijedeći upute Stožera civilne zaštite Hrvatske i prateći razvoj događanja oko epidemiološke situacije u zemlji, kao i u okolnim zemljama iz kojih je već najavljen dolazak na međunarodne manifestacije Škraping, Tkon, otok Pašman, Dugi otok trail 2020, te Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole 2020, Stožer civilne zaštite Zadarske županije  na sjednici održanoj 4. ožujka 2020. godine donio je zaključke kojima se PREDLAŽEodgoda međunarodne manifestacije ŠKRAPING 2020 i popratnog programa o organizaciji Općine Tkon i ORLIĆ d.o.o. Tkon 7. i 8. ožujka 2020. godine,  odgoda međunarodne manifestacije   Dugi otok trail 2020 i popratnog programa u organizaciji TZ Sali, Dugi otok 14. ožujka 2020. godine  i  odgoda Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS)  od 15. do 22. ožujka 2020.

Prema trenutno dostupnim epidemiološkim podacima virus se uglavnom prenosi kapljičnim putem (tj. bliskim socijalnim kontaktom). Stožer civilne zaštite Zadarske županije stoga  osjeća obvezu da ovom mjerom prevencije smanji rizik unošenja i širenja bolesti na našu populaciju. S obzirom na broj natjecatelja i gostiju koji će biti prisutni u velikom broju na malom prostoru, rizik od prijenosa ove infekcije (ukoliko bude i jedan obolio) značajno raste.  Vjerujemo da će se situacija kroz neko vrijeme stabilizirati, te prateći povoljnu epidemiološku situaciju i upute, bit će dogovoreni novi termini za održavanje gore navedenih manifestacija.

Zbog navedenog županijski Stožer smatra  da bi ovogodišnje manifestacije  Škraping, Dugi otok trail 2020 i Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole trebalo odgoditi.

Pravilno planiranje događaja, učinkovita prevencija i informiranje osigurat će zdravlje posjetitelja i svih naših građana.

Ove preporuke donesene su u suglasnosti sa Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo i u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Hrvatske koji je potvrdio da bi na navedenim manifestacijama mogao biti povećan rizik za prijenos virusa.

U Hrvatskoj je do sada odgođeno nekoliko međunarodnih manifestacija i s manjim brojem sudionika no što ih se očekuje na navedenim trima događajima, a takva praksa će, prema najavama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  biti redovno uvedena posebno za međunarodne manifestacije bez obzira iz kojih zemalja dolaze jer se epidemiološka situacija mijenja na dnevnoj razini.

Pročitano 1379 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA