Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Stožer civilne zaštite Zadarske županije izdao preporuke za odgađanje manifestacija

Posted On Četvrtak, 05 ožujka 2020 13:59

Slijedeći upute Stožera civilne zaštite Hrvatske i prateći razvoj događanja oko epidemiološke situacije u zemlji, kao i u okolnim zemljama iz kojih je već najavljen dolazak na međunarodne manifestacije Škraping, Tkon, otok Pašman, Dugi otok trail 2020, te Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole 2020, Stožer civilne zaštite Zadarske županije  na sjednici održanoj 4. ožujka 2020. godine donio je zaključke kojima se PREDLAŽEodgoda međunarodne manifestacije ŠKRAPING 2020 i popratnog programa o organizaciji Općine Tkon i ORLIĆ d.o.o. Tkon 7. i 8. ožujka 2020. godine,  odgoda međunarodne manifestacije   Dugi otok trail 2020 i popratnog programa u organizaciji TZ Sali, Dugi otok 14. ožujka 2020. godine  i  odgoda Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS)  od 15. do 22. ožujka 2020.

Prema trenutno dostupnim epidemiološkim podacima virus se uglavnom prenosi kapljičnim putem (tj. bliskim socijalnim kontaktom). Stožer civilne zaštite Zadarske županije stoga  osjeća obvezu da ovom mjerom prevencije smanji rizik unošenja i širenja bolesti na našu populaciju. S obzirom na broj natjecatelja i gostiju koji će biti prisutni u velikom broju na malom prostoru, rizik od prijenosa ove infekcije (ukoliko bude i jedan obolio) značajno raste.  Vjerujemo da će se situacija kroz neko vrijeme stabilizirati, te prateći povoljnu epidemiološku situaciju i upute, bit će dogovoreni novi termini za održavanje gore navedenih manifestacija.

Zbog navedenog županijski Stožer smatra  da bi ovogodišnje manifestacije  Škraping, Dugi otok trail 2020 i Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva za osnovne škole trebalo odgoditi.

Pravilno planiranje događaja, učinkovita prevencija i informiranje osigurat će zdravlje posjetitelja i svih naših građana.

Ove preporuke donesene su u suglasnosti sa Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo i u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Hrvatske koji je potvrdio da bi na navedenim manifestacijama mogao biti povećan rizik za prijenos virusa.

U Hrvatskoj je do sada odgođeno nekoliko međunarodnih manifestacija i s manjim brojem sudionika no što ih se očekuje na navedenim trima događajima, a takva praksa će, prema najavama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo,  biti redovno uvedena posebno za međunarodne manifestacije bez obzira iz kojih zemalja dolaze jer se epidemiološka situacija mijenja na dnevnoj razini.

Pročitano 977 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA