Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan pozvao stanovnike da budu odgovorni prema sebi i drugima

Posted On Petak, 20 ožujka 2020 12:21

„Situacija je pod nadzorom i to je ono što je trenutno najvažnije. Još jednom, moram uputiti pohvale našem Stožeru koji je pravovremeno poduzeo potrebne predradnje, pa možemo reći da su sve naše službe spremne za izazove koji su pred nama.   Od ponedjeljka očekujemo i da će naš Zavod za javno zdravstvo dobiti dozvolu za testiranje uzoraka na koronavirus. Uz sami koronavirus, trenutno su naš najveći protivnik panika i razne dezinformacije. Stoga, molim sve naše građane da ne podliježu panici. Stručne službe rade maksimalno odgovorno i transparentno. Svaku informaciju koju budemo imali pravovremeno ćemo podijeliti s javnošću. Uz nacionalni broj 113, građanima je na raspolaganju i info telefon našeg stožera 350-318 (8-22 h).

Drage građanke i građani, budite odgovorni i prema sebi i prema drugima! 

Posebno se obraćam onima koji moraju biti u samoizolaciji. Znam da vam nije lako, ali morate biti svjesni da o vama ovisi zdravlje svih oko vas.  Poštujte upute, ne izlazite iz izolacije, maksimalno ograničite socijalne kontakte.

Za kraj, još jednom ću pozvati sve stanovnike Zadarske županije na odgovornost i društvenu solidarnost, uz nadu da ćemo i ovu krizu prebroditi što brže i što bezbolnije.“, rekao je u današnjem obraćanju javnosti župan Božidar Longin.

U krizi uzrokovanoj koronavirusom velike financijske gubitke trpe u prvom redu mali poduzetnici. Zato za ovo godinu Zadarska županija već priprema rebalans proračuna, najavio je danas župan Božidar Longin.

"Na udaru su najprije mali poduzetnici. Znate koje je mjere jučer donijela Vlada, a mi ćemo poduzeti mjere sukladno tima. Naše mjere su već u pripremi, neke manifestacije i stavke iz proračuna će sigurno, nažalost, otpasti. Moramo ta sredstava preraspodijeliti i sukladno tome donijeti gospodarske mjere koje će se mijenjati kako situacija bude nalagala".

Pročitano 341 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA