Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svi nalazi negativni, čeka se nalaz za još 5 osoba

Posted On Nedjelja, 22 ožujka 2020 18:23

Na području Zadarske županije  nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, javlja Stožer civilne zaštite Zadarske županije.  Svi poslani uzorci su  negativni, a čeka se nalaz za još  5 osoba. U samoizolaciji je 600 osoba.

Naglašavamo da je u ovim trenutcima najvažnija osobna disciplina i pridržavanje svih uputa koje daje Stožer civilne zaštite Hrvatske, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva.

Molimo sve stanovnike Zadarske županije da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera, da ostanu u svojim domovima ukoliko im nije nužno izlaziti. Svim osobama koje dolaze na naše područje iz Zagreba ili ostalih krajeva Hrvatske  nalaže se  da po dolasku ostanu u zatvorenom prostoru, pažljivo slušaju naputke  nacionalnog Stožera civilne zaštite i drže se svih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Policijski službenici PU zadarske pravovremeno provode sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti sukladno odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Sve raspoložive snage PU zadarske su uključene na terenu i upozoravaju građane da se upute svojim kućama ukoliko nije nužno da budu vani.Prilikom zaticanja grupe ljudi koja se druži na javnim prostorima, naredit će im se da se raziđu i upute svojim kućama, a ukoliko ne postupe po zapovijedi policijskog službenika mogu biti kažnjeni. Za petak i subotu do 22 sata policija je zaprimila 59 dojava o eventualnom kršenju mjera samoizolacije te je u 2 slučaja utvrđeno kršenje o čemu je obaviješten nadležni sanitarni inspektor. Također provodi se i nadzor sukladno Odluci o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima te Odluci o mjerama ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja na području cijele Zadarske županije te se o svim zatečenim kršenjima obaviještavaju nadležne institucije. Također, Odluka Vlade o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u  linijskom  obalnom pomorskom prometu zabranjuje sav putnički promet prema otocima osobama koje na tom otoku nemaju prebivalište, s tim da se u ovom slučaju most prema Pagu i Viru podrazumijeva kao trajekt te se obavlja nadzor vozila i ljudi. Povećanog prometa i izlaska sa dijela autoceste nema.

Napominjemo i da osobe koje žele promijeniti mjesto samoizolacije iz grada u grad to ne smiju napraviti jer u tom slučaju rade prekršaj.

Pročitano 953 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA