Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Pripadnici udruga ratnih vojnih i policijskih postrojbi odrekli se godišnjeg novca od Županije u korist kupnje respiratora za zadarsku bolnicu

Posted On Utorak, 24 ožujka 2020 12:56

Pripadnici udruga ratnih postrojbi, 7. Domobranske pukovnije i 112. brigade te pripadnici udruge SJP Poskoci odrekli su se godišnjih sredstava koja za rad svojih udruga dobivaju od Zadarske županije u korist nabavke respiratora za zadarsku bolnicu.
„ Jutros me dočekao njihov prijedlog na stolu. Zahvaljujem se njima, ali i svim volonterima i ljudima dobre volje koji ovih teških dana pokazuju veliko srce i na sve moguće načine žele pomoći da prebrodimo ovu zdravstvenu ugrozu. Javljaju s privatnici koji žele donirati sredstva za nabavku respiratora. U tijeku je jedna veća nabavka respiratora i zaštitne opreme i nadam se da će za koji dan stići. Hvala svima koji se u ovakvim vremenima odriču za zajedničku dobrobit, hvala našim liječnicima i medicinskom osoblju, hvala policajcima i svima na prvoj crti borbe protiv virusa – kazao je župan Longin i još jednom zamolio sve građane na odgovorno ponašanje, da se ne bi kod nas događali raznorazni „korona-partiji”.
„Situacija s koronavirusom je ozbiljna, ali je i dalje pod kontrolom. Svim stanovnicima Zadarske županije zahvaljujem na odgovornosti i strpljenju. Danas su stupile na snagu još neke restriktivnije mjere, ali ono što je najvažnije - velika većina građana sluša upute županijskog i nacionalnog stožera i hvala im na tome.“, rekao je župan Longin i još jednom svim ustanovama i tvrtkama ponovio apel – „Pokušajte organizirati rad s nužnim brojem djelatnika da posao može funkcionirati, ali i da radnici budu maksimalno zaštićeni. Ako je to moguće, organizirajte posao od kuće. Drage građanke i građani, budimo i dalje solidarni, odgovorni i razboriti. Tako ćemo najbolje pomoći i sebi i drugima! Smanjimo broj društvenih kontakata i – OSTANIMO DOMA!“, poručio je župan Longin.

Pročitano 877 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA