Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Zadarskoj županiji 28 osoba zaraženih koronavirusom

Posted On Ponedjeljak, 30 ožujka 2020 12:38

„U Zadarskoj županiji od petka imamo 7 novozaraženih osobai sada je to ukupno 28 zaraženih“, rekao je Šime Vicković odmah na početku konferencije. Dodao je da je jučer ujutro dezinficirana bolnica u Biogradu te da je Krizni stožer na razini Hrvatske poslao vrijednu opremu- 34.000 kirurških maskica, 7.200 FFP2 maski, 1150 zaštitnih ogrtača i 420 zaštitnih naočala.
Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo u Zadru, dr. Alan Medić naglasio je kako za sada još uvijek imamo linearan rast novooboljelih što je dobro jer naš zdravstveni sustav to može podnijeti.

„U samoizolaciji je 878 osoba, mjera je za 784 osoba istekla, a od jučer ih je 110 novih. Od 28 oboljelih njih 16 smo uspjeli povezati s Ortopedskom bolnicom. Jučer je u bolnici napravljeno protuepidemijsko čišćenje. Ortopedska bolnica će uskoro postati spremna za prihvat lakše oboljelih od koronavirusa“, istaknuo je Medić. Dodao je kako je 29 djelatnika bolnice trijažnom izlučeno da nisu bili u kontaktu sa oboljelima tako da oni mogu početi s radom. „I te ljude moramo pripremiti za rad sa lakšim i srednje teškim pacijentima“ rekao je Medić.

Ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina naglasio je kako je od 17 oboljelih pacijenata smještenih na COVID odjelu jedna pacijentica prebačena na JIL te je u jako teškom stanju.

„Tijekom jučerašnjeg dana dobili smo 7 pozitivnih uzoraka na koronavirus, odnosno 6, te jednog novog tijekom dana, a novih 25 uzoraka smo poslali u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Ukupno je uzeto 196 uzoraka na koronavirus, a 171 uzorak je obrađen.“, rekao je dr. Čulina.

Dodao je kako imamo 28 pozitivnih pacijenata na koronavirus i da ih je 17 smješteno na COVID odjelu. Od njih 17 jedna pacijentica je na JIL-u i njezino stanje je dosta teško. Imamo dva pozitivna liječnika. Za prvozaraženu liječnicu, pedijatricu, došla su dva negativna testa, odnosno njezina uzeta dva kontrolna uzorka su negativna. Morala je biti u samoizolaciji 14 dana koja ističe srećom ovih dana, a onda će se u dogovoru s epidemiološkom službom vidjeti da li se može vratiti na posao. Zaraženi liječnik je dobrog općeg stanja te je u kućnoj samoizolaciji. S današnjim danom imamo ukupno 61 zdravstvenog djelatnika u samoizolaciji, 28 liječnika i 31 medicinsku sestru te 4 nezdravstvena djelatnika“, naglasio je Čulina

Voditelj ureda Civilne zaštite u Zadru Miroslav Andrić rekao je danas kako je ravnateljstvo civilne zaštite Hrvatske poslalo svim stožerima radio veze tj. uređaje s kojima je na taj način otvoren još jedan način komunikacije na svakodnevnoj razini, kako bi se sve Odluke koje Stožer propisuje i neke nedoumice na terenu pojasnile jer svi imamo, kako je naveo, neke specifične uvjete.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina naglasio je kako je zadarska policija u protekla 24 sata evidentirala kršenje mjere samoizolacije za 4 osobe, 5 zaticanja i upozorenja zbog zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima dok je s policijskih nadzornih punktova vraćena 71 osoba zbog nevaljanih propusnica.
„Naši sugrađani uglavnom se drže svih propisanih mjera i zato im hvala“, rekao je načelnik Dražina.,

 

Pročitano 1535 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA