Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Na području Zadarske županije ukupno 50 osoba pozitivnih na koronavirus

Posted On Petak, 03 travnja 2020 13:38

„Danas imamo 3 novozaražene osobe što je ukupan broj od 50 pozitivnih pacijenata koronavirus na području Zadarske županije,  plus dvije osobe s područja Ličko-senjske županije“, rekao je uvodno načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.
Dodao je kako je  Nacionalni stožer civilne zaštite poslao  kontejner s 10 kreveta, wc kabinom, kao i šator za trijažu koji će biti montiran ispred zadarske Opće bolnice.
Epidemiolog dr. Alan Medić rekao je da su u našoj županiji  1252 osobe u samoizolaciji, a epidemiolozi su utvrdili 88 novih kontakata. „Od novooboljelih osoba jedna je vezana uz ortopedsku bolnicu, ostalih dvoje nisu vezani“, naveo je Medić i dodao  da je  od jučer  krenula  s radom Covid ambulanta gdje se obavljaju testiranja u dogovoru s epidemiološkom službom i liječnicima obiteljske medicine te da će  danas u poslijepodnevnim satima lakši pacijenti biti prebačeni u Ortopedsku bolnicu Biograd.
„Na odjelu Covid Jedinice za intenzivno liječenje noćas su prebačena dva pacijenta, pa ih je sada u zabrinjavajućem stanju ukupno troje“, rekao je ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina. Ostali pacijenti koji su u dobrom stanju, njih 16 je u redovnom bolničkom tretmanu.
Tijekom današnjega dana 6 lakše oboljelih bit će prebačeni u Biograd u Ortopedsku bolnicu, koja je u potpunosti spremna za njihov prihvat, nakon što je dezinficirana i pripremljena za prihvat svih lakše oboljelih koji se liječe na COVID odjelu bolnice u Zadru.
Epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić najavio je da će u nedjelju navečer u luku Gaženica posebnim katamaranom stići hrvatski građani iz Ancone.
„Putnici će se prepratiti, , selektirati tko pripada našoj županiji i svakog od njih anketirati. Oni koji budu imali uvjeta za samoizolaciju bit će upućeni kućama, a drugi će se smjestiti u karantenu“, rekao je Medić.
Kroz prethodna 24 sata policijski službenici su u kršenju mjere samoizolacije zatekli dvije osobe, a 5 puta su s otvorenih prostora zbog nepridržavanja mjera zabrane socijalizacije, upozorili zatečene. Čak 115 osoba pokušalo je bez propusnice priječi iz mjesta boravka u drugo mjesto.
Podatke je objavio načelnik PU zadarske Anton Dražina i dodao da je jedna trgovina kršila propisane mjere.
Na konferenciji za novinare bio je i gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Pročitano 112 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA