Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Na području Zadarske županije ukupno 50 osoba pozitivnih na koronavirus

Posted On Petak, 03 travnja 2020 13:38

„Danas imamo 3 novozaražene osobe što je ukupan broj od 50 pozitivnih pacijenata koronavirus na području Zadarske županije,  plus dvije osobe s područja Ličko-senjske županije“, rekao je uvodno načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.
Dodao je kako je  Nacionalni stožer civilne zaštite poslao  kontejner s 10 kreveta, wc kabinom, kao i šator za trijažu koji će biti montiran ispred zadarske Opće bolnice.
Epidemiolog dr. Alan Medić rekao je da su u našoj županiji  1252 osobe u samoizolaciji, a epidemiolozi su utvrdili 88 novih kontakata. „Od novooboljelih osoba jedna je vezana uz ortopedsku bolnicu, ostalih dvoje nisu vezani“, naveo je Medić i dodao  da je  od jučer  krenula  s radom Covid ambulanta gdje se obavljaju testiranja u dogovoru s epidemiološkom službom i liječnicima obiteljske medicine te da će  danas u poslijepodnevnim satima lakši pacijenti biti prebačeni u Ortopedsku bolnicu Biograd.
„Na odjelu Covid Jedinice za intenzivno liječenje noćas su prebačena dva pacijenta, pa ih je sada u zabrinjavajućem stanju ukupno troje“, rekao je ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina. Ostali pacijenti koji su u dobrom stanju, njih 16 je u redovnom bolničkom tretmanu.
Tijekom današnjega dana 6 lakše oboljelih bit će prebačeni u Biograd u Ortopedsku bolnicu, koja je u potpunosti spremna za njihov prihvat, nakon što je dezinficirana i pripremljena za prihvat svih lakše oboljelih koji se liječe na COVID odjelu bolnice u Zadru.
Epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić najavio je da će u nedjelju navečer u luku Gaženica posebnim katamaranom stići hrvatski građani iz Ancone.
„Putnici će se prepratiti, , selektirati tko pripada našoj županiji i svakog od njih anketirati. Oni koji budu imali uvjeta za samoizolaciju bit će upućeni kućama, a drugi će se smjestiti u karantenu“, rekao je Medić.
Kroz prethodna 24 sata policijski službenici su u kršenju mjere samoizolacije zatekli dvije osobe, a 5 puta su s otvorenih prostora zbog nepridržavanja mjera zabrane socijalizacije, upozorili zatečene. Čak 115 osoba pokušalo je bez propusnice priječi iz mjesta boravka u drugo mjesto.
Podatke je objavio načelnik PU zadarske Anton Dražina i dodao da je jedna trgovina kršila propisane mjere.
Na konferenciji za novinare bio je i gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Pročitano 839 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA