Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Od jučer bez novooboljelih osoba

Posted On Ponedjeljak, 06 travnja 2020 13:58

Od petka imamo pet novoboljelih i jednog preminulog pacijenta od posljedica koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu koji je bio kronični bolesnik. U petak smo premjestili šestero pacijenata u Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biograd, a danas ćemo ih prebaciti još troje i svi oni imaju lakše simptome, kazao je  u ponedjeljak na konferenciji za novinare načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković te dodao da se čekaju rezultati 40 testova, a danas će ih biti upućeno više od 30.

„Od ukupno 54 registriranih pacijenata na zadarskom području, 35 ih dovodimo u vezu s biogradskom bolnicom, i to 20 medicinskog osoblja i pacijenata, a 15 su njihovi kontakti. Mjera samoizolacije istekla je za 1431 osobu, trenutačno je u izolaciji 466 osoba, a od jučer 30 novih. Granična sanitarna inspekcija i epidemiološka služba testirala je jučer 24 osobe s katamarana koji je dovezao putnike iz Ancone u luku Gaženica, 21 osoba otišla je u druge županije. Rezultati testiranja za osobe koji su došli ranije avionom iz inozemstva su negativni. Ljudi koje smo jučer pregledali bili su dobrog stanja, nisu bili febrilni, dobro su se čuvali, rezultate očekujemo za dva dana“, rekao je epidemiolog Alan Medić.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu smješteno je 15 bolesnika, četvero ih je u COVID jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru.

„Jučer preminuli bolesnik imao je dosta komorbiditeta, visoki tlak i kardiološke probleme koji su doprinijeli ovom ishodu. Napomenuo bih da je do smrti ipak došlo zbog teškog stanja, odnosno fibroze pluća, zbog čega kisik ne ulazi u krv, a ne ranijih bolesti. Od četvero bolesnika na respiratoru dvojica su mlađi muškarci, 55-godišnjaci, bez prijašnjih zdravstvenih problema, i u dosta su ozbiljnom stanju. Nažalost, njihovo stanje se pogoršava, nadamo se da ćemo ih uspjeti spasiti. Riječ je o ozbiljnoj bolesti i problemu i svi moramo biti odgovorni“, poručio je zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Voditelj službe Civilne zaštite u Zadru Miro Andrić rekao je sa je u petak  ravnateljstvo Civilne zaštite dopremilo ispred Opće bolnice Zadar 5 stambenih kontejnera sa svom potrebnom infrastrukturom, a sve u svrhu trijaže koja se može obavljati ispred Opće bolnice Zadar. također je dodao da je  ravnateljstvo Civilne zaštite  ovih dana dopremilo robe zaštitne opreme, ono što je konstantno potrebno tako da je Domu zdravlja Zadarske županije i Specijalnoj bolnici za Ortopediju Biograd na moru upravo podijeljena ta  oprema.  

Načelnik PU zadarske Anton Dražina izvijestio je da policija u posljednja 24 sata nije evidentirala nijedno kršenje samoizolacije, od 17 dojava kršenja okupljanja na otvorenom prostoru izrečena su tri upozorenja, a 82 osobe vraćene su s prometnih punktova zbog neispravnih propusnica.

„Od početka kontrola vraćeno je više od 1000 osoba, a u petak su u Murvici zaustavljena dva mlađa muškarca s krivotvorenim propusnicama i protiv njih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu“, rekao je Dražina te dodao da u subotu i nedjelju PU zadarska nije zabilježila nijedno kazneno djelo.

Pročitano 715 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA