Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

JAVNI POZIV za podnošenje prijava za kreditiranje poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate na kredite kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za obrtna sredstva“ u Zadarskoj županiji

Posted On Ponedjeljak, 14 rujna 2020 10:58

U cilju pomoći privatnom sektoru na području Zadarske županije, posebice mikro i malim  poduzetnicima te u nastojanju da potaknemo investicije i unaprjeđenje poslovanja naših gospodarstvenika, pripremili smo paket mjera pomoći gospodarstvu kojima želimo potaknuti očuvanje radnih mjesta i stvaranje povoljnog gospodarskog okruženja za mikro i male poduzetnike s područja Zadarske županije.

Kako bi pomogli subjektima malog gospodarstva koji su pogođeni pandemijom korona virusa, Zadarska županija je pokrenula Program kreditiranja poduzetništva i obrta putem subvencioniranja kamate kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za obrtna sredstva“ u Zadarskoj županiji.

 

Cilj Programa je očuvanje poduzetnika i radnih mjesta kroz kreditiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva uz povoljne uvjete financiranja kako bi poboljšali svoju likvidnost uz snižene kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja.

Pravo na potporu mogu ostvariti mikro i mali subjekti malog gospodarstva koji su registrirani i posluju na području Zadarske županije te koji ispunjavaju uvjete za dobivanje kredita sukladno pravilima poslovnih banaka koje su sa Zadarskom županijom zaključile Ugovor o provedbi Programa.  Korisnici mogu biti poslovni subjekti privatnog sektora – trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), zadruge i profitne ustanove. Korisnici potpore mogu biti poduzetnici koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine i imaju najmanje 1 (jednog) zaposlenog na puno radno vrijeme, a manje od 50 (pedeset) zaposlenih.

Visina kredita može biti od 100.000,00 do 250.000,00 kuna (najviše jedan kredit po korisniku).

Kredit za obrtna sredstva odobrava se za financiranje tekućeg poslovanja (npr. nabava sirovine, repromaterijala, poluproizvoda, sitnog inventara, podmirenje obveza prema dobavljačima, troškovi radne snage, opći troškovi tekućeg poslovanja, podmirenje kratkoročnih obveza prema financijskim institucijama, državi, itd.).

Nominalna kamatna stopa može biti do najviše 3% u kunama za cijelo vrijeme trajanja otplate kredita. Županija će subvencionirati kamatu na odobrene kredite prema Programu tijekom čitavog vremena vraćanja kredita do konačne otplate i to dva (2) postotna poena godišnje, fiksno tako da je kamata za krajnjeg korisnika maksimalno 1%. Rok otplate kredita može biti do 3 godine. Poček na otplatu kredita je do jedne (1) godine, a uključen je u rok otplate.

Ukupni kreditni potencijal svih kredita za koji se odobrava potpora po ovom Programu iznosi 30.000.000,00 kuna.

Pozivamo sve mikro i male poduzetnike koji su registrirani i posluju na području Zadarske županije, a ispunjavanju uvjete Programa da se jave na objavljen Javni poziv kako bi ostvarili pravo na subvencioniranu kamatu kredita kroz financijski instrument „COVID-19 – zajam za obrtna sredstva.

Pročitano 3893 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA