Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Posted On Utorak, 10 svibnja 2022 14:16

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of crossborder emergency services and prevention increasing safety level) organizirala je izvođenje pokazno terenske vježbe gašenja požara „Evakuacija turista i gašenje požara u Zaton Holiday Resortu“ .

Cilj ove vježbe je uvježbavanje, provjeravanje i podizanje opće razine spremnosti operativnih snaga u slučaju prirodne nepogode kao što je požar.

Nositelj organizacije pokazno-terenske vježbe bila  je Zadarska županija, a u izvođenju vježbe sudjelovale su  žurne službe-Županijski vatrogasni operativni centar, DVD s područja Nina, Privlake i Zadra, Zavod za hitnu medicinu, Društvo Crvenog križa i PU zadarska.

Projekt FIRESPILL provodi se u sklopu poziva iz Programa Italija – Hrvatska 2014.-2021. godine. Nositelj projekta je Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, dok je Zadarska županija jedan od 14 partnera na projektu. Projekt je s provedbom započeo 1. travnja 2021. godine, a provedba projekta traje 32 mjeseca, točnije do 31. prosinca 2023. godine.

„Cilj projekta FIRESPILL je poboljšanje kapaciteta žurnih službi u svrhu povećanja prekogranične učinkovitosti u borbi protiv prirodnih i ljudskim utjecajem izazvanih katastrofa, smanjujući izloženost stanovništva utjecaju opasnosti i povećanje sigurnosti hrvatskog i talijanskog jadranskog bazena poboljšanjem mjera i instrumenata za sprječavanje i upravljanje izvanrednim stanjima.“ Rekao je zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.492.799,60 EUR, od kojih je Zadarskoj županiji dodijeljeno 409.995,90 EUR, uz sufinanciranje od 85%.

„Kroz ovaj projekt Zadarska županija će nabavljati vatrogasnu opremu za Javnu vatrogasnu postrojbu Zadar, uz pomoć koje će održavati vježbe i edukacije“., dodao je Vicković.

Ostale aktivnosti Zadarske županije u projektu FIRESPILL su sudjelovanje u medijskim kampanjama, kao i aktivnostima jačanja ljudskih kapaciteta. Tehnička pomoć na ovom projektu je Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Pročitano 3094 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA