Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Centar za posjetitelje Mali Arsenal proglašen najuspješnijim ostvarenjem na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2017. godini

Posted On Utorak, 27 ožujka 2018 12:31

Na godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2017. godini koja se održala  22. ožujka 2018. godine u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu uručene su nagrade za najbolja arhitektonska rješenja u 2017. godini. Tom prigodom su zadarski studio AB forum kojeg predstavljaju arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić te Vladimir Končar iz tvrtke Revolucija dizajna dobili nagradu Bernardo Bernardi za centar za posjetitelje Mali Arsenal, kao najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja.

Mali arsenal dio je zadarskog srednjovjekovnog Kaštela, kuća-prostorija adaptirana u multimedijalni izložbeni centar, kao polaznu točku šetnje posvećene upoznavanju fortifikacijskog sustava grada. Namjena prostora je autorima omogućila igru iluzije. Dok je za vrijeme projekcije ambijent potpuno dematerijaliziran, u trenutku njezina prestanka Mali arsenal preobražava se u maksimalno prezentiran autentični povijesni prostor, stoji u obrazloženju stručnog žirija.

Centar za posjetitelje Mali Arsenal obnovljen je i opremljen u sklopu projekta HERA  (Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana) nositelja Zadarske županije, u kojem je sudjelovalo čak 20 partnera iz 8 država. Projekt HERA  odabran je za financiranje u sklopu Programa jadranske prekogranične suradnje na prvom pozivu za strateške projekte. Provedba projekta HERA trajala je 38 mjeseci zaključno sa 31. prosinca 2016. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 8.842.602,24 EUR.

 

Pročitano 1771 puta

Zadnje objave

svibnja 24, 2020

Županova čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Župan Božidar Longin u povodu proslave Ramazanskog bajrama uputio je čestitku glavnom…
svibnja 13, 2020

Unatoč koronavirusu: Nastavlja se izgradnja ključnih infrastrukturnih projekata za otočane

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je paralizirala značajan dio gospodarskih aktivnosti,…
svibnja 12, 2020

NAJAVA 18. izvanredne elektronske sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. izvanredna elektronska sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održati će se…
svibnja 04, 2020

Župan uputio čestitku vatrogascima povodom blagdana sv. Florijana

Dan vatrogastva u Republici Hrvatskoj slavi se 4. svibnja, na dan svetog Florijana,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA