Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Potpisan Ugovor za Kulturnu rutu putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije

Posted On Petak, 26 listopada 2018 15:49

Župan Božidar Longin i ministrica regionalnoga razvoja i fondova europske unije Gabrijela Žalac potpisali su danas na Hvaru nakon sjednice Vlade RH   Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava "Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije.

Kulturna dobra obuhvaćena ovim projektom su  Kaštel Benković u Benkovcu, Rimska villa urbana sa mozaicima u Ninu i Crkva Marijina Uznesenja sa samostanom u starom Pagu.

Riječ je o projektu  kojeg je prijavitelj i nositelj Zadarska županija, a suprijavitelji su Grad Benkovac, Grad Pag, Grad Nin i  Zavičajni muzej Benkovac.

Glavni cilj projekta je doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju Zadarske županije valorizacijom kulturne baštine i njenom integracijom sa kulturno-turističkom ponudom destinacije u svrhu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva te rasta zaposlenosti.

Projekt obuhvaća pripremu dokumentacije za obnovu i uređenje pojedinačnih zaštićenih kulturnih dobara, razvoj sustava interpretacije i valorizacije kulturne baštine, izradu programa kulturnih događanja, promociju i jačanje poduzetništva kao i upravljanje, promociju kulturne rute.

Integrirani razvojni program temeljen na obnovi kulturne baštine naziva „Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa“ provoditi će se na području Zadarske županije, integrirajući kulturno – turističku ponudu priobalnih destinacija sa ponudom ruralnih područja stvarajući jedinstven kulturno turistički proizvod sa strateškim ciljem produženja boravka kulturnih turista na prostoru Zadarske županije te s ciljem kreiranja turističkog iskustva koji će osigurati porast potrošnje i kreiranje zadovoljavajućeg pozitivnog imidža destinacije. U njegovu provedbu i promociju programa  na tržištu biti će uključena TZ Zadarske županije koja će u suradnji sa TZ grada Benkovca, TZ grada Nina i TZ grada Paga promovirati kulturnu rutu i koordinirati organizaciju kulturnih programa koji će se definirati Integriranim programom.

Ukupna vrijednost projekta je 5.230.860,80 kuna. Stopa financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj je 72 % i iznosi 3.754.705,90 HRK. Iznos kojim partneri na projektu sudjeluju u financiranju je 1.467.156.

Provedba projekta u kojem  se priprema projektna dokumentacija i glavni plan za kulturnu rutu je do kraja 2019. godine.

 

Pročitano 1575 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA