Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Više od 500 natjecatelja u prvom izdanju futsal lige osnovnih škola

Posted On Petak, 07 prosinca 2018 09:01

Prvo izdanje futsal lige osnovnih škola Zadarske županije u organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije svečano je otvoreno u Biogradu. U futsal ligi će sudjelovati 23 osnovne škole iz cijele Zadarske županije s više od 500 natjecatelja.

Županijski savez školskog sporta Zadarske županije ove godine je, sukladno najavama, proširio broj sportova u kojima se natječu učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon muške košarkaške i ženske odbojkaške lige za srednje škole koje su pokrenute lani, od ove sezone kreću i natjecanja u futsal ligi za učenike osnovnih škola te rukometne lige za srednje škole.

„Sredstva u županijskom proračunu su osigurana jer smatram da je školski sport iznimno bitan za zdrav razvoj učenika. Kao župan dat ću sve od sebe da na prostoru cijele Zadarske županije potaknem sport i da se mladi sportaši profiliraju kroz ova prvenstva. To je ono što se pamti kroz cijeli život. Ovaj projekt namjeravamo u idućim godinama dodatno proširiti“, najavio je župan Zadarske županije Božidar Longin koji je otvorio natjecanje u pratnji gradonačelnika Biograda Ivana Kneza i predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikice Perkovića. Na otvorenju su nastupile Biogradske i Pakoške mažoretkinje.

Organizacija i provedba školskih natjecanja, odnosno futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake u skladu je s osnovnim ciljevima djelovanja Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije. Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja.

Pročitano 638 puta

Zadnje objave

lipnja 19, 2019

Održana završna konferencija projekta Forest Bioenergy in the Protected Mediterranean Areas – ForBioEnergy

U srijedu, 19. lipnja 2019. godine u Kneževoj palači u Zadru održana je završna…
lipnja 19, 2019

Skrb za osobe starije životne dobi - radionica

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade U Zadru, 19. lipnja 2019.…
lipnja 18, 2019

Sigurnost je hrvatski brend koji raste svake godine

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otvorio je u Zadru Stožer za provedbu mjera…
lipnja 18, 2019

Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija: Predsjedanje Vijećem EU jedan je od složenijih međunarodnih projekata

U prvoj polovici 2020. godine Republika Hrvatska predsjedat će Vijećem EU, čime će dobiti…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA