Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine Tkon

Posted On Četvrtak, 11 srpnja 2019 10:00

U Tkonu na otoku Pašmanu održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana njezinog nebeskog zaštitnika sv. Benedikta. Tom prigodom župan Božidar Longin istaknuo je kako Zadarska županija brine o ravnomjernom razvoju svih svojih krajeva, a upravo u Tkonu Županijska lučka uprava provodi svoj najveći projekt - izgradnju nove trajektne luke vrijedne više od 40 milijuna kuna.

„Samo treća faza izgradnje koja je u tijeku, vrijedna je tridesetak milijuna kuna, a riječ je o prvom projektu lučke infrastrukture u Republici Hrvatskoj koji se financira iz europskog programa Konkurentnost i kohezija. Radovi će trajati 29 mjeseci s uključenim ljetnim stankama od po 2,5 mjeseca, a po završetku bi nova luka trebala donijeti značajan iskorak u kvaliteti prijevoza za sve stanovnike ovog lijepog otoka“, poručio je Longin.

Tkon je i sjedište klastera HOP-a, a Zadarska županija je uz redovne aktivnosti, sufinancirala opremanje novih štandova na zadarskoj tržnici na kojima svoje proizvode prezentiraju nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod.

Načelnik Općine Tkon Goran Mušćet, uz novu trajektnu luku, kao ključan razvojni projekt za cijeli otok Pašman naveo je aglomeraciju Pašman – Tkon, kroz koju bi se trebala izgraditi mreža odvodnje i vodovoda te dugoročno riješiti to važno infrastrukturno pitanje.

„Uz dobru suradnju sa Zadarskom županijom i ministarstvima u Vladi RH nastavljamo razvojni ciklus naše općine. Tim koji smo okupili ima dovoljno znanja, iskustva, ali i mladenačke energije da predanim radom stvaramo nove preduvjete za boljitak naše općine“, rekao je Mušćet.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja. Grb općine dobili su fra Joakim Jaki Gregov i Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, ujedno i idejna začetnica i voditeljica Projekta Hrvatski otočni proizvod. Zahvalnicu općine Tkon dobila je najstarija sudionica Škrapinga, 81-godišnja Ljubica Ljuba Kuštera, a općinsko priznanje zaslužila je Marija Rudić za dugogodišnju nesebičnu brigu o župnoj crkvi sv. Tome Apostola.

 

Pročitano 1128 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA