Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarskoj županiji još dvije nekretnine u bivšoj vojarni Stjepana Radića

Posted On Četvrtak, 18 srpnja 2019 15:42

Bivši ministar državne imovine Goran Marić je prije razrješenja potpisao Ugovor o darovanju još dvije nekretnine u prostoru bivše vojarne Stjepana Radića Zadarskoj županiji i Odluku o darovanju nekretnina za budući hospicij u Babindubu.

„Ugovor smo zajednički ovjerili u Zagrebu sukladno zakonskoj proceduri i mogu ponosno kazati da je posao zaključen zahvaljujući velikom razumijevanju Gorana Marića, ali i zahvaljujući našoj upornosti jer nismo željeli gubiti dragocjeno vrijeme. Prethodno su bili ispunjeni svi preduvjeti za potpis, Zadarska županija dobila je Odluku Vlade RH o darovanju spomenutih nekretnina, koja je potvrđena i na Županijskoj skupštini. Zahvaljujem bivšem ministru Mariću na kvalitetnoj suradnji, napravio je značajan posao u resoru državne imovine i puno je pomogao Zadarskoj županiji“, rekao je župan Božidar Longin.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 25. travnja 2019. godine, a po prethodno provedenom postupku pred nadležnim Ministarstvom državne imovine, donijela Odluku o darovanju nekretnina označenih kao kat.čest.br. 3686/4 i kat.čest.br. 3686/6, obje k.o. Zadar, Zadarskoj županiji, pod oznakom KLASA: 022-03/19-04/137, URBROJ: 50301-26/09-19-2.

Predmetne nekretnine u naravi predstavljaju zgrade koje koriste ustanove kojima je osnivač Zadarska županija i to Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije i Dom zdravlja Zadarske županije (k.č.br. 3686/4, k.o. Zadar) te Obrtnička škola „Gojka Matuline“ u Zadru (k.č.br. 3686/6, k.o. Zadar), a dodijeljene su u svrhu objedinjavanja i smještaja svih županijskih upravnih odjela, agencija i ustanova na jednoj lokaciji, odnosno ostvarenja projekata od općeg javnog i socijalnog interesa kojima se povećava kvaliteta života građana na području Zadarske županije.

Odluku Vlade RH potvrdila je  Županijska skupštine Zadarske županije na svojoj 12. sjednici te je ovlastila župana da s Ministarstvom državne imovine zaključi Ugovor o darovanju nekretnina.

Ministarstvo državne imovine donijelo je i Odluku o darovanju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Zadarskoj županiji, koje se nalaze u k.o. Crno, u svrhu smještaja Centra za palijativnu skrb Zadarske županije – Hospicij Babindub, i to nekretnina oznake zk.č.br. 579/.ZGR, KUĆA i zk.č.br. 2138/9, PAŠNJAK.

Pročitano 1661 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA