Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Dan općine Galovac: Krenula gradnja dječjeg vrtića

Posted On Ponedjeljak, 30 rujna 2019 11:38

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Galovcu je obilježen Dan općine i blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika te ravnokotarske općine. Proslavi su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin, zamjenik župana Šime Vicković, državni tajnik u ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta i brojni drugi uzvanici te mještani.

"Galovac je primjer male općine koja se bori s problemima koji su posljedica propusta iz prethodnih razdoblja, a koji još uvijek utječu na svakodnevicu. Stoga, mi u Županiji uvijek imamo razumijevanja i pružamo pomoć svim kvalitetnim aktivnostima lokalne samouprave čijim ostvarenjem će žiteljima biti pružena prilika za bolji i kvalitetniji život", poručio je između ostalog župan Longin naglasivši kako ga posebno veseli sve veći razvoj ruralnog turizma u zaleđu Zadarske županije pa tako i na području Općine Galovac.

"Blizina mora, a mirno okruženje, uz kvalitetnu lokalnu gastronomiju, dobar je recept za razvoj ruralnog turizma koji ima veliki potencijal, o čemu svjedoče i brojke koje rastu iz godine u godinu. Dodatan iskorak razvoju turizma u zadarskom zaleđu trebala bi pružiti nedavno osnovana Turistička zajednica Ravni kotari koja pokriva područje šest općina i grada Benkovca", kazao je Longin, dok je općinski načelnik Marin Gulan dodao da je trenutno na području Galovca registrirano čak 35 kuća za odmor s tendencijom rasta. Gulan je govorio i o brojnim projektima koji su u provedbi, od kojih je financijski najveći izgradnja dječjeg vrtića.

„Projekt je vrijedan 3,3 milijuna kuna, a sredstva smo dobili opreko mjere 7.4.1 Europskog fonda za ruralni razvoj. Radovi su započeli prije dva mjeseca, a trajati će godinu dana, nakon čega slijedi opremanje“, najavio je Gulan istaknuvši dobru suradnju sa Zadarskom županijom i susjednim općinama koja se očituje u brojnim zajedničkim projektima poput izgradnje vatrogasnog doma u Debeljaku koji je realiziran u suradnji s općinom Sukošan, vrijednog oko 5,6 milijuna kuna.

„To je jedini projekt odobren za financiranje iz europskih fondova unutar sektora zajedničkih vatrogasnih domova na području naše županije. Treba svakako spomenuti da je u sklopu projekta IRENE u kojem je nositelj Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, a Zadarska županija partner, u Galovcu zamijenjeno oko 150 starih rasvjetnih tijela novim štedljivim žaruljama. Sanirali smo zgradu općine, napravili novi prostorni plan, a za nekoliko dana krećemo i s obnovom svih dječjih igrališta. U svim našim projektima važna nam je potpora mještana jer samo zajedništvom možemo stvoriti uvjete za kvalitetan život svih stanovnika“, poručio je Gulan.

Pročitano 807 puta

Zadnje objave

kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…
kolovoza 06, 2021

Odgovorno i održivo ribarstvo na Jadranu kroz inovativne tehnologije i jadranske riblje proizvode - projekt PRIZEFISH

Projekt PRIZEFISH – Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 22, 2021

Krajem lipnja više od 60 tisuća zaposlenih u Zadarskoj županiji

Zadarska županija i na koncu šestog mjeseca 2021. godine bilježi značajno povećanje broja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA