Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen dan Općine Sv.Filip i Jakov

Posted On Petak, 14 kolovoza 2020 14:09

Općina Sv. Filip i Jakov, u petak, 14. kolovoza 2020. svečanom sjednicom obilježila je svoj dan i blagdan svog zaštitnika svetog Roka. Tom prigodom župan Božidar Longin istaknuo je kako unatoč korona krizi, niti Županija niti ova općina, nisu odustajali od brojnih projekata kojima je cilj unaprijediti kvalitetu život svih stanovnika.
„Tako je projekt stoljeća, Aglomeracija Biograd došla do faze u kojoj se samo čeka potpis ugovora, a uz to, suradnjom s Hrvatskim vodama i resornim Ministarstvom osigurano je dodatnih 6 milijuna kuna za izgradnju dijela vodovodne i kanalizacijske mreže u općini Sv Filip i Jakov. Mislim da je jasno da, epidemiji COVID-a 19 usprkos, pratimo aktivnosti na području Općine Sv. Filip i Jakov, a činit ćemo to i dalje.
Posebno me veseli aktivnost općine na čelu s vrlo vrijednim i agilnim načelnikom Pelicarićem na povlačenju sredstava iz EU fondova. Svjedoci smo da je Hrvatska, i to zbog važnog utjecaja našeg premijera Plenkovića, osigurala 22 milijarde u slijedećom programskom razdoblju Europske unije. To je veliki novac kojega će trebati opravdati dobrim projektima, a vjerujem da će vaša općina biti jedna od onih koja će imati pripremljene projekte kako bi osigurali i opravdali spomenuta sredstva.“, istaknuo je uz ostalo župan Longin.
Osvrnuo se i na izuzetno tešku godinu u kojoj smo se svi suočili s nečim potpuno novim. „Prošli smo i elementarne nepogode, i rat, i poraće, ali epidemija je nova nesreća s kojom se trebalo uhvatiti u koštac i pokušati nastaviti živjeti. Zahvaljujući dobroj reakciji na nacionalnoj razini, ali i jednako tako kvalitetnom radu županijskoga Stožera civilne zaštite te discipliniranosti naših građana, situacija je bila dovoljno dobra da ipak imamo turističku sezonu. Kako je turizam najjača gospodarska grana i u našoj županiji, pa i u Općini Sv. Filip i Jakov, veseli nas činjenica da su se plaže ipak napunile. Podaci za sedmi i osmi mjesec na području vaše općine, ali i cijele županije ohrabruju i vjerujemo da će na kraju ovog ljeta brojke biti znatno bolje od očekivanja. Sve to u velikoj mjeri zahvaljujemo našim građanima, koji su uglavnom, slušali i poštivali upute nacionalnog Stožera, zbog čega Hrvatska ovog ljeta nije slučajno hit Mediterana, ali i cijele Europe.“, dodao je župan Božidar Longin.

Na prigodnoj svečanosti načelnik općine Zoran Pelicarić uz prigodno obraćanje i osvrt na proteklo razdoblje u kojem je realizirano puno projekata, podijelio je nagrade i priznanja ovogodišnjim laureatima. Zlatni grb općine dodijeljen je Županijskoj upravi za ceste, srebrni volonterima filipjanskih maškara te brončani mladom košarkašu Mariju Fantini. Današnja svečanost bila je prilika i za promociju knjige izdanu u povodu 10 godina rada KUD-a Sv. Roko . U prigodnom programu nastupila je klapa Kantus.

Pročitano 570 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
Državni tajnik Šime Erlić je uručio s pet ugovora za sufinanciranje EU projekata u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna
listopada 08, 2021

Državni tajnik Šime Erlić uručio pet ugovora vrijednih 25 milijuna kuna

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić danas…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA