Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana sjednica Županijske skupštine

Posted On Srijeda, 21 listopada 2020 17:14

Sjednica Županijske skupštine danas je  održana u Centru za razvoj i edukaciju u Poslovnoj zoni Grabi u Poličniku. Moderno opremljeni prostor danas je omogućio održavanje 20. Sjednice po svim epidemiološkim preporukama. 

Vijećnici su raspravljali o 40 točaka dnevnog reda među kojima je bilo i polugodišnje Izvješće o radu upravnih tijela Zadarske županije kao i izvršenje polugodišnjeg proračuna koje je prihvaćeno većinom glasova. Na dnevnom redu je bilo i polugodišnje izvješće o radu Županijske uprave za ceste Zadarske županije te izvješća o radu za 2019. godinu  Narodnog muzeja Zadar, Kazališta lutaka Zadar, Sportske zajednice Zadarske županije i Zajednice tehničke kulture kao i njihova financijska izvješća.

Skupština je prihvatila i odluku o prihvaćanju Memoranduma o razumijevanju kojim se objavljuje prijateljstvo i suradnja između Plovdivske regije iz Bugarske sa Zadarskom županijom.

Između ostalog, Domu zdravlja Zadarske županije dana je suglasnost na kreditno zaduživanje kod Erste&Steiermarkische banke u iznosu od 5.000.000,00 kn s ciljem financiranja građevinskih radova potrebnih za preseljenja djelatnosti ginekologije i pedijatrije. Te ordinacije će se po završetku radova sa sadašnje adrese preseliti u novu zgradu Poliklinike.

Vijećnici su dali suglasnost trgovačkom društvu  „Hrvatske ceste“ d.o.o. za raspolaganje poslovnim udjelom u trgovačkom društvu „Ceste Zadarske županije“ te su usvojili više izmjena i dopuna Odluka o koncesijama na pomorskom dobru za uzgoj tuna i bijele morske ribe. Odlučeno je i o  javnom  prikupljanju  ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i  gospodarsko korištenje  luke nautičkog turizma na Pašmanu te luke posebne  namjene na Istukao i javno prikupljanje ponuda za davanje koncesija u svrhu uzgoja bijele ribe kod otoka Žižnja i školjaka u Novigradskom moru te na području Selina u Velebitskom kanalu. 

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine umjesto vijećnika Ante Rubeše koji je stavio svoj mandat u mirovanje, prisegnula je i počela je obnašati dužnost vijećnica sa liste  Akcije mladih Petra Žitko.

Pročitano 421 puta

Zadnje objave

rujna 27, 2021

Zadarska županija uvećala je kreditni potencijal Programa kreditiranja poduzetništva i obrta za 10 milijuna kuna

Uvažavajući pozitivna iskustva s kreditiranjem poduzetništva i potrebu da se malim i…
US 1 - Župan Longin i gradonačelnik Dukić u Domu Zadarske županije ugostili su predstavnike Veleposlanstva SAD-a u RH
rujna 20, 2021

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, u Domu Zadarske…
kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA