Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Predstavljeni EU projekti Strukovne škole vrijedni preko 63 milijuna kuna

Posted On Utorak, 03 studenoga 2020 19:11

U organizaciji Strukovne škole Vice Vlatkovića, u utorak 3. studenoga 2020. godine, održana je početna konferencija projekata vrijednih preko 63 milijuna kuna.

Predstavljeni su projekti „Bolji uvjeti za učenje kroz rad – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva“ i „Budi spreman i kompetentan!“

Konferenciji, koja je zbog epidemiološke situacije bila u kraćem formatu, nazočili su župan Zadarske županije Božidar Longin, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Marina Dujmović Vuković te predstavnici projektnih partnera.

Župan Božidar Longin je iskazao zadovoljstvo što se i kroz ova dva projekta radi na unaprjeđenju strukovnog odgoja i obrazovanja.

„Uz infrastrukturne projekte koji donose razvoj i povećavaju kvalitetu življenja naših stanovnika, želja nam je što više sredstava osigurati za održivi razvoj, za projekte koji će biti inovativni. Za projekte koji će mladim i kreativnim ljudima omogućiti dobre uvjete za život i rad na području Zadarske županije. A upravo stvaranjem kvalitetnog kadra, stvorit ćemo i uvjete za jednako tako kvalitetna ulaganja na svom području. Time se dodatno usklađuje obrazovni sustav s potrebama tržišta rada. Smatram to najboljim ulaganjem u gospodarski snažnu  budućnost naše županije“, poručio je župan.

Ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković je istaknula da od prvog dana prate Strukovnu školu Vice Vlatkovića u ovom procesu koji je započeo prije dvije godine, a svoj će angažman nastaviti i kroz provedbu projekata. 

„Osim što će unaprijediti rad u školi i ojačati kapacitete nastavnika, ovi projekt imaju i doprinos široj zajednici. Naime, bespovratna europska sredstva koja je ova škola dobila omogućit će nabavu roba i usluga i infrastrukturne radove.“

Ravnatelj Strukovne škole Vice Vlatkovića Tihomir Tomčić nije krio zadovoljstvo projektima koji su krenuli u realizaciju.

„Ova je početna konferencija najbolji znak da smo na početku puta, puta koji će trajati 3 i pol godine i na kojemu nas čeka mnogo izazova. Siguran sam kako ćemo, suradnjom postići sve ciljeve koji su pred nama te da ćemo, nakon provedbe ovog projekta, biti bolji i kompetentniji na sve zahtjeve tržišta rada“, istaknuo je Tomčić.

Cilj projekta Bolji uvjeti za učenje kroz rad je unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića, kao regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva s ciljem provođenja učenja temeljenog na radu te povećanja relevantnosti i učinkovitosti u odnosu na potrebe tržišta rada. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija,  a odobreni iznos od 29.924.449,48 kuna financira se u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj u stopostotnom iznosu.

Projektom Budi spreman i kompetentan! uspostavit će se suradnja za povećanje relevantnosti i učinkovitosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u sektoru strojarstva te će se osnažiti kapaciteti škola za razvoj i provedbu strukovnih zanimanja sukladno potrebama tržišta rada i to jačanjem organizacijskih sposobnosti, uspostavom sustava kvalitete i profesionalnog usmjeravanja učenika te unaprjeđenjem kompetencija nastavnika i mentora kod poslodavaca. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, a vrijednost projekta iznosi 33.693.182,17 kuna uz stopostotno financiranje kroz Europski socijalni fond.

Pročitano 740 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA