Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Novosti iz Županijske lučke uprave: Dovršeni radovi u Vinjercu

Posted On Petak, 04 prosinca 2020 09:30

Iz Županijske lučke uprave javljaju kako su dovršeni radovi na sanaciji lukobrana i mola u luci otvorenoj za javni promet Vinjerac.

Gat, odnosno lukobran koji su bili predmetom sanacije su u funkciji prihvata i priveza brodica i brodova, istezališta te zaštite luke. Cijeli zahvat sanacije osigurao je stabilnost i nosivost konstrukcije, a samim time i sigurnije korištenje vezova i prometa unutar luke. Projekt su financirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Zadarska županija i Županijska lučka uprava Zadar. Vrijednost izvedenih radova iznosi 2.793.178,90 kuna bez PDV-a, a radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

„Zatečeno stanje mula i lukobrana ukazivalo je na narušenu stabilnost i nosivost iz razloga što su se s vremenom realizirala razna oštećenja. Realizacijom sanacije lukobrana postigla se cjelovita funkcija zaštite lukobrana, a zajedno s parapetnim zidom i zaštita luke od valova“, kazao je ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola.

Radovi su počeli u svibnju 2020. godine, a izvođač je bila renomirana tvrtka za izvođenje pomorsko građevinskih radova Akropolis d.o.o. iz Splita. Radovi su izvedeni sukladno glavnom projektu sanacije izrađenom od ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva Željka Čirjaka, koji je ujedno vršio i uslugu stručnog nadzora, a obzirom da je predmetna luka kulturno dobro radovi su izvedeni sukladno konzervatorskim uvjetima.

„Nakon dovršetka radova u lukama Mrljane i Vinjerac, u suradnji s našim osnivačem, Zadarskom županijom nastavljamo s projektima sanacije luka po cijeloj županiji. Samo u posljednje tri godine u projekte sanacije i rekonstrukcije luka uložili smo 84,6 milijuna kuna. Uz Županiju, treba svakako istaknuti i odličnu suradnju s resornim ministarstvom koje nam pruža financijsku potporu u mnogim projektima. Zajedničkim djelovanjem trudimo se podići kvalitetu lučke infrastrukture na zadovoljstvo naših stanovnika“, poručio je Škibola.

Pročitano 510 puta

Zadnje objave

rujna 27, 2021

Zadarska županija uvećala je kreditni potencijal Programa kreditiranja poduzetništva i obrta za 10 milijuna kuna

Uvažavajući pozitivna iskustva s kreditiranjem poduzetništva i potrebu da se malim i…
US 1 - Župan Longin i gradonačelnik Dukić u Domu Zadarske županije ugostili su predstavnike Veleposlanstva SAD-a u RH
rujna 20, 2021

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u posjetu Zadarskoj županiji

Župan Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, u Domu Zadarske…
kolovoza 30, 2021

Župan Longin sa suradnicima na obilježavanju Dan Općine Vir

Dan općine Vir i blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja svečano je obilježen u nedjelju,…
Ministrica Vučković i župan Longin sa suradnicima u posjetu pogonima tvrtke Mišlov
kolovoza 27, 2021

Svečano obilježen Dan općine Poličnik

U petak, 27. kolovoza svečano je obilježen Dan općine Poličnik i blagdan nebeskog…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA