Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otok Pašman do ljeta dobiva novu trajektnu luku

Posted On Petak, 09 travnja 2021 14:43

Projekti vrijedni više od 150 milijuna kuna trenutno se provode na otocima Ugljan i Pašman. Tim povodom župan Longin sa suradnicima je posjetio otočne općine gdje je s načelnicima obišao neke od radova.

Župan je u pratnji izaslanstva Općina Tkon predvođenog načelnikom Goranom Mušćetom obišao završne radove na novoj trajektnoj luci koja bi trebala biti završena do ljeta. Ukupno je u njezinu izgradnju uloženo više od 45 milijuna kuna, a završna faza, vrijedna 32,5 milijuna kuna prvi je projekt lučke infrastrukture u RH financiran iz EU fondova, a provodi ga Županijska lučka uprava Zadar.

„Ovo je projekt od vitalne važnosti za općinu Tkon i cijeli otok Pašman i doprinijet će razvoju turizma i povećanju kvalitete življenja otočnog stanovništva. Rasteretit će centar mjesta koje u ljetnoj sezoni prekrcano, a i sigurnost plovidbe će biti znatno povećana“, kazao je Mušćet.

Župan Longin je u pratnji načelnika Općine Pašman Krešimira Ćosića obišao mjesnu luku Mrljane čiju je sanaciju i rekonstrukciju vrijednu 5,5 milijuna kuna provodila Županijska lučka uprava.

„Kod nas se oduvijek živjelo uz more, ali i od mora. Svjesni smo važnosti mjesnih luka i lučica u našim priobalnim mjestima, jer o njima u velikoj mjeri ovise svakodnevne potrebe stanovnika. Samo u protekle 4 godine uložili smo 125 milijuna kuna u uređenje i sanaciju mjesnih luka u više od 30 otočnih i priobalnih mjesta u našoj županiji“, otkrio je župan.

Adaptacija dječjeg vrtića u Kraju, Društveni dom u Neviđanima, uređenje rekreacijskih staza i pet vidikovaca, uređenje i opremanje dječjih igrališta u svih osam općinskih naselja, obnova državne ceste od naselja Barotul do trajektnog pristaništa u Tkonu, s rekonstrukcijom raskrižja na ulazu u Pašman, samo su neki od projekata koji se trenutno realiziraju na području općine Pašman.

„Sve je to plod kvalitetne suradnje općinskih vlasti sa Zadarskom županijom i Vladom RH. Zalog je to za razvoj našeg otoka i u budućem razdoblju“, poručio je načelnik Ćosić.

Pročitano 1137 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA